Ρόδος: Σύλληψη Τούρκου δεκανέα για διακίνηση μεταναστών

Ο 21χρονος συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Τουρκία

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας άσκησε σε Τούρκο 21χρονο άνδρα, οπλίτη με βαθμό δεκανέα, ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στη χώρα από κυβερνήτη πλωτού μέσου κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο άνδρας συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ η υπόθεση ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου, όταν και το Λιμενικό ενημερώθηκε πως υπήρχε ακυβέρνητο σκάφος στη θάλασσα, στην περιοχή Καλαβάρδων-Σορώνης.

Εκεί έσπευσε σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε περιπολία και περίπου στις 06:30 το πρωί της ίδιας ημέρας, εντόπισε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πορτοκαλί ταχύπλοο φουσκωτό, που είχε εξωλέμβια μηχανή, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με ένα άτομο τουρκικής υπηκοόοτητας. Ταυτόχρονα, από ξηράς ξεκίνησε περιπολικό όχημα της αστυνομίας, ώστε να ερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας όμως, αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι, ο Τούρκος άνδρας οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο, όπου και έγινε η σύλληψή του.

Με βάση τα όσα είπε στην απολογία του, διακινούσε μετανάστες από τη Ντάτσα στη Ρόδο, κάνοντας την αποβίβασή τους στην παραλία Φανών, καθώς είχε να αντιμετωπίσει προσωπικά χρέη και ο μισθός στον στρατό είναι πολύ μικρός. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε ακούσει κάποιον να μιλά στο τηλέφωνο, αναζητώντας καπετάνιο και προσφέρθηκε να αναλάβει τα δρομολόγια, προκειμένου να κερδίσει τα χρήματα που του ήταν απαραίτητα.

Ο 21χρονος άνδρας σκόπευε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια με το ταχύπλοο φουσκωτό, όμως αυτό χάλασε και έτσι, έπρεπε να καλέσει σε βοήθεια μέσω του 112, ενώ η καταγωγή του είναι από την Κωνσταντινούπολη και είναι ειδικευμένος οπλίτης με βαθμό δεκανέα στην Jandarma στην τούρκικη χωροφυλακή.

Συνήγορος υπεράσπισης θα είναι η δικηγόρος κ. Κάντια Πολυχρόνη.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ
emma
ΙΧ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ