Ρόδος: Τον ακολούθησαν από μπαρ και του έστησαν ενέδρα – Η καταγγελία 19χρονου
Ο νεαρός από τη Νορβηγία υποστηρίζει ότι τέσσερις ομοεθνείς του τον ξυλοκόπησαν στην περιοχή της οδού Ορφανίδου και του άρπαξαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα
Άγρια επίθεση από τέσσερις ομοεθνείς του κατήγγειλε ένας 19χρονος Νορβηγός τουρίστας στη Ρόδο, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι δράστες τον ακολούθησαν μετά την έξοδό του από μπαρ της οδού Ορφανίδου, τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον λήστεψαν.
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, στην «καρδιά» της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης, ενώ ο νεαρός κατευθυνόταν πεζός προς την Ακτή Μιαούλη. Οι τέσσερις άνδρες παραμένουν άγνωστοι και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση.
Η ένταση μέσα στο μπαρ
Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του 19χρονου, το βράδυ της 22ας Ιουλίου διασκέδαζε μαζί με φίλους του σε κατάστημα της οδού Ορφανίδου. Περίπου στις 02:00, η παρέα του φέρεται να ενεπλάκη σε λογομαχία με μία ομάδα Νορβηγών που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
Διαβάστε επίσης: Σχέδιο επίθεσης με χειροβομβίδα: Ο ισοβίτης στα Διαβατά, ο «εκτελεστής» και ο άφαντος προμηθευτής
Ο νεαρός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τα συγκεκριμένα άτομα και ότι επέλεξε να αποχωρήσει μόνος του από το κατάστημα, προκειμένου να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης. Κατά την καταγγελία του, ορισμένα μέλη της άλλης παρέας βγήκαν πίσω του και τον ακολούθησαν προς την παραλιακή ζώνη.
Λίγα λεπτά αργότερα, τέσσερις άνδρες φέρονται να του επιτέθηκαν, κλωτσώντας τον στα πόδια και χτυπώντας τον με γροθιές στο στομάχι, στον ώμο, στα πλευρά και στη δεξιά παλάμη.
Του άρπαξαν χρήματα και ακόμη και τα σανδάλια
Μετά τον ξυλοδαρμό, οι δράστες φέρονται να αφαίρεσαν από την τσέπη του 19χρονου το ποσό των 230 ευρώ. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, πήραν επίσης ένα ζευγάρι καφέ σανδάλια, η αξία των οποίων υπολογίζεται περίπου στα 30 ευρώ, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Ο 19χρονος, ο οποίος διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο της πόλης, προσήλθε στις αστυνομικές Αρχές περίπου στις 14:40 της ίδιας ημέρας και υπέβαλε ένορκη καταγγελία, περιγράφοντας αναλυτικά όσα, σύμφωνα με τον ίδιο, συνέβησαν μετά την αποχώρησή του από το μπαρ.
Αναζητούνται οι τέσσερις άνδρες
Οι φερόμενοι ως δράστες δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τους, ενώ εξετάζονται όσα κατέθεσε ο νεαρός σχετικά με την προηγούμενη ένταση μέσα στο κατάστημα και την επίθεση που ακολούθησε.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να επιχειρούν να εξακριβώσουν την ακριβή ακολουθία των γεγονότων και να εντοπίσουν τα τέσσερα πρόσωπα που κατονομάζονται στην καταγγελία ως ομοεθνείς του 19χρονου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας στο ADAPTER Festival
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ιούλιος γεμάτος πολιτισμό στο Πολύεδρο – Το πρόγραμμα της εβδομάδας 27 Ιουλίου με 2 Αυγούστου
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο νοσοκομείο για επέμβαση
