Ρωσία – Μακελειό στη Μακιγίβκα: Χτύπησαν στην δυτική Ουκρανία με βλήματα cruise – 180 Ουκρανοί και μισθοφόροι νεκροί

Η απάντηση-επίθεση της Ρωσίας σε αυτήν που έκανε η Ουκρανία όπου σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι νεοσύλλεκτοι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στην ρωσική πόλη Μακιγίβκα του Ντόνετσκ με ρουκέτες HIMARS.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Ρωσία απάντησε με… επίθεση για το μακελειό – με 63 Ρώσους νεοσύλλεκτους νεκρούς- που προκάλεσε η ουκρανική πλευρά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην ρωσική πόλη Μακιγίβκα του Ντόνετσκ με ρουκέτες HIMARS, στοχεύοντας στρατώνες μισθοφόρων και Ουκρανών με αποτέλεσμα τον θάνατο 180 Ουκρανών και δυτικών μισθοφόρων.

Έπληξαν με τουλάχιστον 3 πυραύλους cruise Kalibr στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χμελνίτσκι στην δυτική Ουκρανία, κόμβο μεταφοράς και αποθήκευσης δυτικού οπλισμό, βάση των Ουκρανών καταδρομέων και ξένων μισθοφόρων.

Κτυπήθηκαν δύο διαφορετικά κτίρια:

H βάση του 8ου Συντάγματος των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SSO) της Ουκρανίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εκπαίδευσης Ουκρανών καταδρομέων

Κτίριο που φιλοξενούσε δυτικούς (Βρετανούς και Πολωνούς) μισθοφόρους. Το 8ο Σύνταγμα του MTR από το Khmelnitsky θεωρείται η καλύτερη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ακολούθησε επίθεση με σμήνη drones-καμικάζι Shahed-136 στο Κίεβο για αρκετές ώρες από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αναρίθμητα βίντεο από την Ουκρανία δείχνουν το Κίεβο να έχει βάλλονται πανταχόθεν από ιρανικά Shahed-136.

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments