Ρωσία: Μαθητής επιτέθηκε με σφυρί σε σχολείο τραυματίζοντας τέσσερα άτομα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σχολείο 68 στο Τσέλιαμπινσκ».
Τέσσερις τραυματίες σήμερα σε σχολείο στο Τσέλιαμπινσκ, στα Ουράλια, από την επίθεση που εξαπέλυσε με συφρί ένας μαθητής.
Αυτό ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σχολείο 68 στο Τσέλιαμπινσκ», έγραψε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξέι Τέκσλερ.
Οπλισμένος με σφυρί μαθητής στη Ρωσία
Οπλισμένος με σφυρί «ένας μαθητής επιτέθηκε σε άλλους μαθητές και δασκάλους», προτού συλληφθεί, είπε.
Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο κορίτσια και ένα 13χρονο αγόρι και μια δασκάλα, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο 13χρονος δράστης έφερε επίσης ένα μαχαίρι και ένα όπλο.
Έρευνα για «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας» και «αμέλεια» έχει ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για τις μεγάλες έρευνες στη χώρα.
Сегодня утром в Челябинске 13-летний школьник с молотком набросился на одноклассников, — сообщается о трёх пострадавших.
Ученик коррекционной школы пронёс молоток в класс и побежал хаотично махать им и даже проломил одной девочке голову. Она в коме.#Russia #school #news pic.twitter.com/ZSfrKy4Waw
— Суета Life (@LifeSueta) September 16, 2024
«Τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: πώς μπόρεσε ένας μαθητής να μπει στο σχολείο με σφυρί, γιατί δεν αντέδρασαν οι φύλακες;», διερωτήθηκε ο Αλεξέι Τέκσλερ ανακοινώνοντας ότι διέταξε τη διενέργεια ελέγχων για το επίπεδο ασφαλείας σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι ακόμη σαφή.
RT wartranslated “Chelyabinsk, Russia – a teenager armed with a hammer, a knife, and a plastic pistol in his backpack, entered school and attacked his classmates, injuring several. He was apprehended before he was able to end his own life at just 13. pic.twitter.com/mC1zimR2G6“
— GMan (Ґленн) ☘️🇬🇧🇺🇦🇺🇸🇵🇱🇮🇱🍊🌻 (@FAB87F) September 16, 2024
Σύμφωνα με το iefimerida, κάποτε εξαιρετικά σπάνιες, οι ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία, μερικές φορές θανατηφόρες, εμφανίζουν αυξητική τάση στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ανησυχήσει, διακρίνοντας ένα φαινόμενο που εισάγεται από τις ΗΠΑ και μια στρεβλή επίπτωση της παγκοσμιοποίησης που οδήγησε σε αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοφορία.
Τον Δεκέμβριο του 2023 ένα 14χρονο κορίτσι άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη νοτιοδυτική Ρωσία, σκοτώνοντας έναν συμμαθητή του πριν αυτοκτονήσει. Τον Σεπτέμβριο του 2022 επίθεση με όπλο που εξαπέλυσε απόφοιτος σε σχολείο στο Ιζέβσκ της κεντρικής Ρωσίας άφησε πίσω της 18 νεκρούς. Το 2021 ένας 21χρονος σκότωσε εννέα άτομα σε ένα σχολείο στο Καζάν του Ταταρστάν.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Εναλλακτικό σχέδιο για το τρένο, εξασφαλισμένη μόνο μέχρι το Ρίο η νέα σιδηροδρομική γραμμή
Σοκ με Έλληνα στη Γερμανία: Σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ξηροί καρποί: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε πάρα πολλούς
Η OpenAI σταματά το μοντέλο Astra που έλυσε 10 μαθηματικά αινίγματα δεκαετιών
Ξεσηκώθηκαν στο μεγάλο δημοτικό γλέντι με Γρίβα και Σαφέτη στο Δερβενάκι ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Η Apple αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει και οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους
Συγκινητική συνάντηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ΦΩΤΟ
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Άνευ προηγουμένου τα pre orders του GTA 6
