Ρωσία – Ναβάλνι: Νέα κατηγορία εναντίον του για «υποκίνηση σε εξτρεμισμό»

Ο Ναβάλνι ήδη εκτίει συνολικές ποινές ενδεκάμισι ετών για εξαπάτηση και ασέβεια προς το δικαστήριο σε αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας, κατηγορίες που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένες με στόχο να τον φιμώσουν.

Ρωσία - Ναβάλνι: Νέα κατηγορία εναντίον του για «υποκίνηση σε εξτρεμισμό»

Εκ νέου στο εδώλιο θα βρεθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι, σε δικαστήριο της Μόσχας στις 31 Μαΐου για την νέα ποινική υπόθεση σε βάρος του, για κατηγορίες που περιλαμβάνουν υποκίνηση σε εξτρεμισμό, όπως αναφέρουν επίσημα έγγραφα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Ο Ναβάλνι, που έγινε γνωστός για τη σάτιρά του σε βάρος της ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τις καταγγελίες του περί εκτεταμένης διαφθοράς, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σε βάρος του έχει ανοίξει μια «παράλογη» υπόθεση τρομοκρατίας που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ακόμα 30 χρόνια κάθειρξης.

Ο Ναβάλνι ήδη εκτίει συνολικές ποινές ενδεκάμισι ετών για εξαπάτηση και ασέβεια προς το δικαστήριο σε αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας, κατηγορίες που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένες με στόχο να τον φιμώσουν. Οι οργανισμοί του και το Ίδρυμά του Κατά της Διαφθοράς έχουν τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία ως «εξτρεμιστικοί».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι κατηγορίες σε βάρος του Ναβάλνι σχετίζονται με έξι διαφορετικά άρθρα του ρωσικού ποινικού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων αυτών για «αποκατάσταση του ναζισμού», «οργάνωση εξτρεμιστικής κοινότητας», και «δημόσιες εκκλήσεις για τη διάπραξη εξτρεμιστικών ενεργειών» καθώς και την υποκίνηση προς τους πολίτες να παραβιάζουν τον νόμο.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ