Drones πάνω από την Αγία Πετρούπολη: Επτά νεκροί σε νέο χτύπημα που καταγγέλλει η Μόσχα
Η Μόσχα έκανε λόγο για μαζική επίθεση ουκρανικών drones, ενώ η Αγία Πετρούπολη ετοιμαζόταν να υποδεχθεί πολιτικούς και επιχειρηματίες για το οικονομικό φόρουμ
Νέα κλιμάκωση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας καταγράφηκε με επιθέσεις drones που, σύμφωνα με ρωσικές αρχές, έπληξαν την Αγία Πετρούπολη και λεωφορείο σε ρωσοκρατούμενη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, αφήνοντας πίσω επτά νεκρούς και 11 τραυματίες.
Η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη σημειώθηκε την ημέρα που η πόλη ετοιμαζόταν για την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο παραδοσιακά δίνουν το «παρών» πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
The Russian air defense in Saint Petersburg, Russia, has been completely overwhelmed. Ukrainian drones are just pouring into Russia‘s second most defended city. pic.twitter.com/h778QAypCC
— (((Tendar))) (@Tendar) June 3, 2026
Χτύπημα σε λεωφορείο με επτά νεκρούς
Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της διοίκησης που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανέφερε στο Telegram ότι ουκρανικό drone έπληξε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα – Συμφερόπολη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το χτύπημα σκοτώθηκαν επτά άμαχοι και τραυματίστηκαν ακόμη 11 άνθρωποι, οι οποίοι λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Η ρωσική Κρατική Ανακριτική Επιτροπή άρχισε ποινική έρευνα για «τρομοκρατική επίθεση», όπως μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.
🔥 St. Petersburg is giving guests of the economic forum a very warm welcome
While participants at the St. Petersburg International Economic Forum prepare to hear about the triumphs of the Russian economy, local residents were awakened by explosions and thick smoke rising over… pic.twitter.com/hCAYsAiTxQ
— NEXTA (@nexta_tv) June 3, 2026
Drones στην Αγία Πετρούπολη
Στην Αγία Πετρούπολη, ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπέγκλοφ δήλωσε ότι τρεις περιοχές έγιναν στόχος ουκρανικής επίθεσης με drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και ζημιές σε υποδομές.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία έπληξε τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Αγίας Πετρούπολης, περίπου 1.100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, κάνοντας λόγο για στόχους που συνδέονται με στρατιωτικές υποδομές.
Η ρωσική περιφέρεια του Λένινγκραντ ανέφερε καταρρίψεις δεκάδων drones, ενώ οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media έδειχναν πυκνό καπνό να υψώνεται στην περιοχή.
Ukrainian forces have launched a heavy attack on Saint Petersburg in Russia and hit multiple targets related to Russia‘s oil industry. pic.twitter.com/4UtpY9gKII
— (((Tendar))) (@Tendar) June 3, 2026
Τι ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι 354 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη Ρωσία. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λένινγκραντ, Αλεξάντρ Ντροζντένκο, έκανε λόγο για κατάρριψη 50 μη επανδρωμένων αεροσκαφών μόνο στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Το Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα όλες τις αναφορές των ρωσικών αρχών για τις επιθέσεις και τις καταρρίψεις.
Επίθεση και στη Χερσώνα
Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης στη Χερσώνα, Γιάροσλαβ Σάνκο, ανέφερε ότι μία 86χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε ρωσική επίθεση με drone.
Οι εκατέρωθεν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να προκαλούν απώλειες και ζημιές μακριά από την πρώτη γραμμή, με τη σύγκρουση να μεταφέρεται ολοένα και περισσότερο σε κρίσιμες υποδομές, αστικές περιοχές και δίκτυα μεταφορών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ρωσία: Ο πόλεμος με την Ουκρανία έχει φέρει μαύρη «τρύπα» 28 δις, έρχονται περικοπές
- Η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό στην Αρμενία: Περιορισμοί σε τρόφιμα και απειλές για ενέργεια
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
