Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο δικηγόρος που τη βοήθησε – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου. Ένας δικηγόρος ο οποίος την βοήθησε με την ελληνοποίησή της, βρέθηκε νεκρός.

Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα»: Νεκρός ο δικηγόρος που τη βοήθησε - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Νεκρός είναι ο άνθρωπος που βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο να πραγματοποιήσει την ελληνοποίηση της, γεγονός που δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος διατηρούσε το γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, ενώ μάλιστα και αυτός είχε καταγωγή από την Ρωσία. Ο εν λόγο νομικός ανήκει σε ένα ελληνορωσικό σύνδεσμο φιλίας και βοηθούσε Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πριν από περίπου δύο χρόνια και ενώ ο ίδιος δεν ήταν πάνω από 45 χρονών, πέθανε, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Παράλληλα, από τις έρευνες φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία της μητέρας της Ιρίνα Σμίρεβα. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει γεννηθεί το 1969 και έχει αποβιώσει το 2013, ενώ φέρεται ακόμα να είχε ποινικές εμπλοκές και να είχε φυλακιστεί.

Το έγγραφο με το οποίο δόθηκε το «πράσινο φως» για ελληνική ταυτότητα

Η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το ελληνικό της όνομα, ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο της περιοχής από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, το Αλιβέρι Ευβοίας, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο δικηγόρος ο οποίος φαίνεται να την έχει βοηθήσει.

Το σπίτι στο οποίο έλεγε ότι έμεινε, στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ, ανήκε σε γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ το συμβόλαιο για τη μίσθωση δεν υπογράφηκε ποτέ, σύμφωνα με το Mega.

Παρά την καχυποψία της υπαλλήλου στο ληξιαρχείο της περιοχής, όταν η «Τσάλλα» πήγε για να βγάλει χαρτιά και την επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η 35χρονη κατάφερε τον σκοπό της, αφού, σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου, είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ