Το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύσσει το επιστημονικό και ερευνητικό Ινστιτούτο γρίπης Α. Σμαρόντιντσεφ στην Αγία Πετρούπολη έδειξε κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών της πρώτης και δεύτερης φάσης ότι είναι ασφαλές και δημιουργεί αντισώματα.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε στο πρακτορείο TASS το εν λόγω Ινστιτούτο, το οποίο, επισημαίνει ότι το εμβόλιο αναπτύσσεται με βάση τον ιό της γρίπης, ότι συνεχίζονται οι μελέτες για τις διάφορες προστατευτικές ιδιότητες του εμβολίου αυτού σε διάφορα ζώα, και πως το εμβόλιο αυτό θα χρησιμοποιείται με την μορφή σταγόνων και σπρέι που θα λαμβάνεται από την μύτη.
Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ ολόκληρος ο κύκλος των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο 2021.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Viber:+306909196125
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News