Πάτρα – Σάλος με τον Δ. Αγγελόπουλο: Γκέι και λεσβίες είναι όργανα του καπιταλισμού

Σάλος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με τον αντιπρόεδρο και γραμματέα του ΠΑΜΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο για ομοφοβικά σχόλια που έκανε και χειροκροτήθηκαν. Ουδέν σχόλιο, είπε στην «Π».

Πάτρα - Σάλος με τον Δ. Αγγελόπουλο: Γκέι και λεσβίες είναι όργανα του καπιταλισμού «Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου στην «Πελοπόννησο»

Για ομοφοβικό παραλήρημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Πάτρας «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, τον γραμματέα του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρο του ΕΚΠ Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Βανέσα Αλιχού και Γιώργος Παπασπυρόπουλος καταγγέλλουν ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ το προηγούμενο Σάββατο, με θέμα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το στέλεχος του ΠΑΜΕ που είναι και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε εντός πρακτικών ότι οι gay και οι λεσβίες εκπορεύονται από το κράτος των Βρυξελλών και αποτελούν όργανα του καπιταλισμού. Σε διευκρινιστική ερώτηση που του τέθηκε εάν από την απεργία που συζητούσε το ΔΣ του ΕΚΠ εξαιρούνταν οι gay και οι λεσβίες, δεν απάντησε.

Στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων της Δευτέρας, ο κ. Αγγελόπουλος καταγγέλθηκε από την «Εργατική Ενότητα Ανατροπή» για ομοφοβικό παραλήρημα και αντί να ανασκευάσει, είπε γελώντας ότι έχει αναφερθεί και σε «γριές κότες που παλιά ήλεγχαν το ΕΚΠ».

Το θλιβερό, όπως αναφέρει η «Εργατική Ενότητα Ανατροπή», είναι ότι οι αντιπρόσωποι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ χειροκροτούσαν με θέρμη αυτή την άθλια τοποθέτηση και καλεί τον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ να απαντήσει αν οι επανειλημμένες σεξιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις που έχουν εκφραστεί από το ίδιο άτομο και που επικροτήθηκαν από τους παριστάμενους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ με το χειροκρότημά τους, είναι και θέσεις του ίδιου του κόμματος.

Αν δεν είναι, το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ΚΚΕ, είναι να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Αγγελόπουλου από τη θέση του γραμματέα του ΕΚΠ και το κόμμα να αποδοκιμάσει τις θέσεις του και το χειροκρότημα που δέχτηκε. Διαφορετικά, η σιωπή τους θα αποτελεί συνενοχή και τρομακτική επιβράβευση φασιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών απόψεων που λιμνάζουν στις γραμμές του ΚΚΕ.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε χθες με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος δεν διευκρίνισε εάν είπε ή όχι τα παραπάνω. Περιορίστηκε να δηλώσει μόνο τα εξής: «Δεν υπάρχει τίποτα. Ουδέν σχόλιο. Με αυτό θα ασχοληθώ τώρα; Εμάς, αυτό που μας απασχολεί είναι η οργάνωση της απεργίας και τίποτα άλλο».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής Ραγγιος
Θοδωρής Ραγγιος
10 ημέρες πριν

Επιτέλους ένας πραγματικός κομμουνιστής


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ