Σαν ταινία τρόμου: Ρομπότ εξαπέλυσε επίθεση στους χειριστές του!
Το περιστατικό συνέβη σε εργοστάσιο στην Κίνα και το σχετικό βίντεο έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο λόγος για την αναστάτωση, που έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από εργοστάσιο στην Κίνα, στο οποίο φαίνεται ένα ανθρωποειδές ρομπότ να επιτίθεται στον χειριστή του.
Το περιστατικό σημειώθηκε την 1η Μαΐου και έχει προκαλέσει προβληματισμό για την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Το ξέσπασμα του ρομπότ και οι αντιδράσεις των εργαζομένων
Το υλικό από κάμερα ασφαλείας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Daiy Mail, δείχνει ένα μαύρο ανθρωποειδές ρομπότ δεμένο σε μικροσκοπικό γερανό, το οποίο ξαφνικά αρχίζει να κουνά μανιωδώς τα χέρια του μπρος-πίσω. Η κίνησή του γίνεται όλο και πιο βίαιη, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν δύο παρόντες εργαζόμενοι. Ο ένας άνδρας, που καθόταν πίσω από υπολογιστή, σκύβει για να καλυφθεί, ενώ ο δεύτερος απομακρύνεται γρήγορα από το μηχάνημα.
Το ρομπότ σηκώνει τα χέρια του και τα χτυπά συνεχώς, ενώ αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός, σαν να προσπαθεί να απελευθερωθεί από τον γερανό που το συγκρατεί. Όσοι ήταν εκεί φαίνονται να αναστατώνονται, σηκώνουν τα χέρια τους για να προστατευτούν και τρέχουν να απομακρυνθούν.
Ζημιές και προσπάθειες ακινητοποίησης
Η ένταση της σκηνής αυξάνεται, καθώς η οθόνη του υπολογιστή πέφτει στο πάτωμα και αντικείμενα εκτοξεύονται από το γραφείο. Ένας από τους εργαζόμενους τραβάει πίσω τον γερανό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επανακτήσει τον έλεγχο του ρομπότ. Το βίντεο έγινε viral, με εκατοντάδες χρήστες να σχολιάζουν πως θα μπορούσε να είναι σκηνή ταινίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες οδηγίες από την ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες
Ο καιρός σήμερα 5/5: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη, που θα βρέξει
Πάτρα: Νέα στοιχεία για τη νεκρή ναυτικό – «Μπαλάκι» ευθυνών θύματος-πληρώματος-οδηγού
Τέμπη: Απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για τα βίντεο
Επανέρχεται ο Τραμπ για την Γροιλανδία: «Δεν αποκλείω τη χρήση στρατιωτικής βίας»
Βραζιλία: Απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στη συναυλία της Lady Gaga ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News