Έβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα του Έβρου και οι αρχές είναι σε επιφυλακή για παράνομες διελεύσεις.

Έβρος: Σε επιφυλακή οι αρχές μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ η επιχείρηση απεγκλωβισμού 91 μεταναστών, από συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και μεταφέρθηκαν σε κέντρο ταυτοποίησης.

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής μεταναστών από τη νησίδα – Σε επιφυλακή οι αρχές

Είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, απευθύνθηκε στην τουρκική με στόχο τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Η περιπέτεια που υπέστησαν οι 32 άνδρες, οι 25 γυναίκες και τα 34 ανήλικα παιδιά, που επιχείρησαν την παράνομη διέλευση είχε αίσιο τέλος.

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του Έβρου ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση με βάρκες και στη συνέχεια πεζή στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το πρόβλημά τους όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ είναι να περάσουν τη Θράκη. Διαλέγουν δύσβατες περιοχές και όταν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, όπως αυτή την περίοδο, μπορούν να περπατήσουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

 

Πηγή: ertnews.gr

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία Elias: Επί ποδός και οι Ένοπλες Δυνάμεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Επιτρέπεται ξανά η κυκλοφορία στον Βόλο – Η πόλη κάτω από τη λάσπη
Κερατσίνι: Συνελήφθη 47χρονος που μπήκε με όπλο σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και πήρε χρήματα
Κορονοϊός: 35 θάνατοι και 33 διασωληνωμένοι – Τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη Pirola