Σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι εργαζόμενοι στην πολεοδομία του Δήμου Πατρέων

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Την Δευτέρα 28/11/2022 επισκεφθήκαμε με τον επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκο Νικολόπουλο, τις υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στις πρώην αποθήκες της Λιμενικής Ζώνης.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε, το δημοσίευμα σε τοπικό ειδησεογραφικό site την Παρασκευή, όπου ανέδειξε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο αρχείο της πολεοδομίας του Δήμου.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώσαμε δυστυχώς, το οποίο και αποτυπώνεται στο φωτορεπορτάζ  στη σελίδα της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»,

https://www.facebook.com/hashtag/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6,

η ακαταλληλότητα των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά πρωτίστως την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Αναλυτικότερα και για κάθε υπηρεσία υπάρχουν τα παρακάτω ζητήματα που όφειλε η Δημοτική Αρχή και είχε ήδη επιλύσει.

Για τους εργαζόμενους στο Αρχείο της Πολεοδομίας οι Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, προσβάλλουν την εικόνα του Δήμου Πατρέων, των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών.

Οι εργαζόμενοι μόνιμοι και έκτακτοι, σε συνθήκες ψύχους, με ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες, με καλώδια και μπαλαντέζες περιμετρικά των γραφείων εργασίας, με ελλιπή φωτισμό ανάμεσα στα ντέξιον των φακέλων στο αρχείο, με κουβάδες να συγκεντρώνουν τα νερά που στάζουν από την στέγη, προσπαθούν με αυταπάρνηση να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και το ευχαριστώ του Δημάρχου κ. Πελετίδη προς τους εργαζόμενους;

Για τους δε συμβασιούχους με πάνω από τέσσερα χρόνια προσφοράς στο Δήμο, καμία στήριξη στον αγώνα τους για μονιμοποίηση και για τους μόνιμους, ξεχασμένους στο «Λιμάνι» της αδιαφορίας.

Και το τραγικότερο όλων, χωρίς τη δυνατότητα να έχουν αξιοπρεπή πρόσβαση σε τουαλέτα εν’ ώρα εργασίας το 2022.

Την εποχή που άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι και αγοράζει οικόπεδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης σε ομιλίες του, εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων στο αρχείο της πολεοδομίας, δεν έχουν εσωτερική πρόσβαση για την σωματική τους ανάγκη.

Εύγε κύριε Δήμαρχε προστάτη των δικαιωμάτων του λαού και της εργατιάς.

Αντί να στεγάζεται η πολεοδομία και το αρχείο σε ένα ενιαίο κτίριο, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και άμεσης εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων πολιτών, επιλέχθηκε ο κατακερματισμός της υπηρεσίας της πολεοδομίας.

Αντί να προχωρήσει και να ενταχθεί σε χρηματοδότηση η σταδιακή ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπηρεσίας και η εξοικονόμηση ανθρωποωρών, επιλέγετε η «παραμονή» της στην εποχή του Λίθου.

Το «Μέλλον της Νέας Πάτρας» που οραματιζόμαστε από το 2023, θα σέβεται τους εργαζόμενους και τους δημότες.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments