Σε τροχιά διασφάλισης χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ οι Δήμοι της χώρας

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη των επιτροπών ΕΣΠΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Νήσων & Πολιτικής Συνοχής και Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΕΤΑΑ, η οποία συνεργάζεται στενά με την ΚΕΔΕ προς την κατεύθυνση της καλύτερης αξιοποίησης πόρων για την υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΦΩΤΟ 1

Η πορεία σχεδιασμού των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για τους Δήμους όλης της χώρας, ήταν το αντικείμενο της κοινής σύσκεψης Προέδρων τεσσάρων επιτροπών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα υπό την προεδρία του δημάρχου Αιγιαλείας και προέδρου της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη των επιτροπών ΕΣΠΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Νήσων & Πολιτικής Συνοχής και Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΕΤΑΑ, η οποία συνεργάζεται στενά με την ΚΕΔΕ προς την κατεύθυνση της καλύτερης αξιοποίησης πόρων για την υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφού τέθηκαν διάφορα επί μέρους θέματα εκ μέρους των συμμετεχόντων, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει συνάντηση των προεδρείων των τεσσάρων επιτροπών με τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη, ώστε να τεθούν τα ζητήματα που τους αφορούν σχετικά με την ταχύτερη διαδικασία ωρίμανσης μελετών και της ταχύτερης διασφάλισης χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ αλλά και τα άλλα προγράμματα εν όψει της παρούσας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ταχύτερης εκτέλεσης των έργων και η μεγαλύτερη και καλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων. Προς αυτό το αποτέλεσμα τέθηκαν οι στόχοι διαδικαστικά να διευκολυνθούν οι Δήμοι μέσω των ειδικών συνεργατών – των τεχνικών συμβούλων σε συνεργασία με φορείς όπως η ΕΕΤΑΑ κλπ. Παράλληλα, αποφασίστηκε να οριστεί συνάντηση των Προεδρείων με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και να κανονιστεί άμεσα μια συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
κορονα
ΦΩΤΙΑ ΣΟΥΛΙ ΠΑΤΡΑ 2