Σεισμός-γίγας 7,5 Ρίχτερ στο Πέρασμα Ντρέικ: Συναγερμός για τσουνάμι στην Ανταρκτική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 Ρίχτερ ταρακούνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική, προκαλώντας ανησυχία για τσουνάμι στις βάσεις της Χιλής στην περιοχή.

Σεισμός-γίγας 7,5 Ρίχτερ στο Πέρασμα Ντρέικ: Συναγερμός για τσουνάμι στην Ανταρκτική

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πέρασμα Ντρέικ, τη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής από την Ανταρκτική, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Η δόνηση, που αρχικά εκτιμήθηκε στα 8 Ρίχτερ, προσδιορίστηκε τελικά στα 7,5 Ρίχτερ από την Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών Χιλής και Αργεντινής, σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων, ενώ η σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε στις 11:16 το βράδυ, τοπική ώρα Αργεντινής.

Η κυβέρνηση της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι, με ιδιαίτερη αναφορά στις βάσεις που διατηρεί η χώρα στην Ανταρκτική. Παράλληλα, το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος τσουνάμι για τις Ηνωμένες Πολιτείες».