«Σεισμός τώρα»: Το σύστημα της Google έστελνε ειδοποιήσεις σε κατόχους smartphones στην Τουρκία

Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητό το χτύπημα του Εγκέλαδου η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις.

«Σεισμός τώρα»: Το σύστημα της Google έστελνε ειδοποιήσεις σε κατόχους smartphones στην Τουρκία

Μπορεί για πολλά να ρίχνουμε το φταίξιμο στην τεχνολογία, όμως σε τέτοιες στιγμές φαίνεται αν μη τι άλλο, η χρησιμότητά της, καθώς λίγα λεπτά πριν τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google έστελνε ειδοποιήσεις σε κατόχους smartphones.

Με αφορμή την συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα επιζώντα Νίκου Καρύδα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την προειδοποίηση που έλαβε στο κινητό του λίγο πριν αρχίσει να σείεται η γη το ErtNews παρουσιάζει την πιλοτική εφαρμογή της Google . Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την αμερικανική εταιρεία που λειτουργεί πιλοτικά σε Τουρκία και Ελλάδα. Στη χώρα μας το γνωρίσαμε στη διάρκεια του σεισμού στην Εύβοια όταν σtάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση με τη μορφή μηνύματος, πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά, ότι γίνεται σεισμός.

Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητό το χτύπημα του Εγκέλαδου σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις παρέχοντας μέσω της κινητής τηλεφωνίας συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός. Στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής αναφέρθηκε στην ΕΡΤ και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς λέγοντας ότι σε αυτό πρέπει να αποδώσουμε την ειδοποίηση που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα πολλοί πολίτες στην Τουρκία δευτερόλεπτα πριν τον σεισμό.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments