Σερέλης: «Το βασικό στοιχείο οι ομάδες να έχουν υγεία»

Ο προπονητής του Λαυρίου για το πρωτάθλημα της Basket League, την Εθνική, το πρόβλημα στην παραγωγή νέων Ελλήνων, «αιώνιους», Απόλλωνα και Προμηθέα

Υγεία

«Θα θέλαμε στη Basket League 16 ομάδες και 18 εάν ήταν δυνατόν. Όμως να υπήρχαν τέτοιες συνθήκες που όλοι οι παίκτες και οι προπονητές να μπορούσαν να αισθάνονταν επαγγελματίες». Αυτά τόνισε στην κουβέντα που είχαμε ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, αναφερόμενος στον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα στην Κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ.

-Συνεπώς δεν μένετε απλώς στον αριθμό των 12 ομάδων που θα συμμετάσχουν φέτος στη Basket League;

«Το βασικό στοιχείο είναι οι ομάδες να έχουν υγεία και αυτό που λέγεται επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα να είναι πραγματικά επαγγελματικό».

-Βλέπετε ότι και το φετινό πρωτάθλημα θα χωριστεί σε γκρουπ;

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε με ασφάλεια τι θα συμβεί. Πάντως είναι βέβαιο ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι μόνοι τους. Από και πέρα θα δούμε τι θα γίνει και εάν προκύψει άλλη ομάδα που θα συνθέσει το επόμενο γκρουπ στο οποίο φαίνεται τώρα να είναι μαζί Προμηθέας και Περιστέρι και ενδεχομένως η ΑΕΚ και εάν υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα ακολουθήσουν το δεύτερο γκρουπ.

Εξάλλου μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με 12 μόνο ομάδες. Θεωρώ λοιπόν ότι θα υπάρξουν 6-7 ομάδες που θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην Κατηγορία».

-Τον Απόλλωνα τον αντιμετωπίσατε πρόσφατα σε φιλικό παιχνίδι, τι εντύπωση σας άφησε;

«Μια χαρά τον είδα. Στο συγκεκριμένο φιλικό παρά το γεγονός ότι του έλειπαν δύο ξένοι έπαιξε πολύ καλά. Στην έδρα του παραδοσιακά είναι δυνατός. Θεωρώ ότι θα είναι μία ομάδα που θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εξασφαλίσει την παραμονή του. Γιατί όποιος δεν εξασφαλίζεται γρήγορα μπλέκει σε περιπέτειες με συνέπεια ακολούθως να πιέζεται αρκετά».

-Παρακολουθήσατε το Ευρωμπάσκετ, κάποιοι μιλούσαν με σιγουριά για κατάκτηση μεταλλίου σχολιάζοντας πριν τη διοργάνωση τα αποτελέσματα στα φιλικά και τη δυναμική άλλων ομάδων. Τί γεύση σας άφησε η Εθνική μας;

«Τα τελευταία 10-12 δεν έχουμε μεγάλες επιτυχίες στο μπάσκετ από την Εθνική μας ομάδα. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπήρχε έπαρση. Ίσως οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν και πάλι με το μπάσκετ να ένιωσαν ότι λόγω του Γιάννη θα κάνουμε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά δεν μας κάνει χαρούμενους. Είχαμε μία ομάδα που θα μπορούσαμε να βρεθούμε στα ημιτελικά, αλλά σίγουρα η παρουσία μας μπορεί να θεωρηθεί μία αποτυχία. Νομίζω ότι υπάρχει μία κατάσταση στην Εθνική μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ καλύτερη και φαίνεται να υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να παίξουν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν παράγουμε παίκτες όπως παλαιότερα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να το αλλάξουμε. Και οι ομάδες και η Ομοσπονδία και οι παράγοντες και γενικότερα όλοι όσοι θέλουμε να πάει το μπάσκετ μπροστά».

-Έχετε ευθύνη και εσείς οι προπονητές για το πρόβλημα που περιγράφετε στην παραγωγή υψηλού επιπέδου παικτών;

«Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι έχουμε ξεφύγει. Μπορεί να είναι οι προπονητές, ίσως οι μάνατζερς ακόμη και οι γονείς, το πόσο γρήγορα περιμένουμε από τα παιδιά να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα, είναι ίσως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη φιλοσοφία για το πως θα πρέπει να αναπτυχθεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Γιατί το μπάσκετ μας ταιριάζει πάρα πολύ και έχει φέρει στη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες και ελπίζω να μη μείνουμε σε αυτές τις επιτυχίες που ήρθαν στο παρελθόν. Πρέπει να προσπαθήσουμε με πολλή δουλειά και πρόγραμμα για νέες γιατί έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός».

-Το Λαύριο;

«Δεν αλλάζουμε φιλοσοφία. Και πριν από δύο χρόνια που παίξαμε στους τελικούς της Basket League με την ίδια φιλοσοφία πορευτήκαμε. Με νέα παιδιά Έλληνες και ξένους προσπαθώντας πάντα δίνουμε χώρο και χρόνο γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ορθοποδήσουμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει. Δεν έχουμε ένα ισχυρό οικονομικό παράγοντα, ο οποίος θα διαθέτει πολλά χρήματα για την ομάδα».

-Σαν τον Απόλλωνα δηλαδή…

«Ακριβώς σαν τον Απόλλωνα με μία μεγάλη διαφορά. Η Πάτρα είναι πόλη με 300.000 κατοίκους και ο Απόλλων είναι ομάδα με τεράστια ιστορία. Εμείς από την άλλη προερχόμαστε από μία πόλη 10.000 κατοίκων με 7 χρόνια ιστορίας στη Basket League. Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Επαναλαμβάνω εμείς στο Λαύριο πριν από τρία χρόνια δεν ξεκινήσαμε με μεγάλο μπάτζετ και έμπειρους παίκτες, αλλά με νέα παιδιά και μας βγήκαν όλα. Έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στους τελικούς των play-offs της Basket League.

Η βασική μας λοιπόν προτεραιότητα και πάντα ήταν η παραμονή και αυτός θα είναι ο στόχος μας και φέτος. Όταν αυτόν τον στόχο τον εξασφαλίσουμε θα κυνηγήσουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Δεν θα επαναπαυτούμε ούτε θα αφήσουμε παίκτες και θα αλλάξουμε ρότα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ