Σήμερα η μεγάλη απόφαση για το eurobasket 2029, υποψήφια και η Ελλάδα

Σήμερα η μεγάλη απόφαση για το eurobasket 2029, υποψήφια και η Ελλάδα

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το ελληνικό μπάσκετ, αφού σήμερα (22/5) θα γίνει γνωστό αν η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το EuroBasket 2029 και – κυρίως – αν θα φιλοξενήσει την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η αναμονή τελείωσε. Η μεγάλη μέρα έφτασε για το Ελληνικό μπάσκετ, αφού σήμερα (22/5), στην Ρίγα της Λετονίας θα ανακοινωθούν οι 4 χώρες που θα συνδιοργανώσουν το EuroBasket 2029, με μία εξ αυτών να αναμένεται να φιλοξενήσει και την τελική φάση.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 7 χώρες που έχουν θέσει υποψηφιότητα να διοργανώσει το EuroBasket 2029, ενώ οι άλλες 6 χώρες είναι η Ισπανία, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Εσθονία. Την δεδομένη στιγμή η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί ώστε να είναι έστω μία από τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν το χρίσμα, ωστόσο – όπως γίνεται σαφές – ο πραγματικός στόχος είναι να γίνει στην χώρα μας η τελική φάση της διοργάνωσης (μετάφραση: Οι αγώνες από τα προημιτελικά κι έπειτα), κάτι που θα εκτόξευε το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ.

Η ΕΟΚ έχει στείλει αντιπροσωπία από προχθές (20/5) στην Ρίγα με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ την αποστολή έχει συνοδεύσει και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Γιάννης Βρούτσης, σε μία απόδειξη του πόση σημασία δίνει η χώρα μας στο γεγονός.

Παράλληλα, στην Ρίγα βρίσκονται ακόμα  ο υπεύθυνος Εθνικών ομάδων Δήμος Ντικούδης, ο general manager της Εθνικής Ανδρών Νίκος Ζήσης, ο εκ των υπεύθυνων του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ Κώστας Τσαρτσαρής, ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας Ντίνος Σβερκούνος και η αναπληρώτριά του Τότα Γκολφινοπούλου.

Στην πρωτεύουσα της Λετονίας και μετά τις ανακοινώσεις για το EuroBasket 2029, θα διεξαχθεί και η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe.