Σκέψεις από τη ΔΕΘ: Γιατί όχι και Πάτρα;

Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Γιατί όχι και Διεθνής Εκθεση Πάτρας; Δύσκολο; Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και ο πήχης είναι ήδη ψηλά. Ακατόρθωτο; Φυσικά όχι.

Τι χρειάζεται; Να βγουν άνθρωποι μπροστά. Και να δείξουν στα πολιτικά φόρα της χώρας μας ότι η Πάτρα μπορεί να ξαναγίνει η «αρχόντισσα» που ξέραμε από τους παππούδες μας. Γιατί ιστορία γράφουν οι παρόντες. Και όχι οι ωσεί παρόντες.

Ανθρωποι με γνώσεις, εξειδίκευση, με σύγχρονη αντίληψη και κοινή λογική. Ανθρωποι που θα διεκδικήσουν από τα κέντρα εξουσίας και θα χτυπήσουν ενδεχομένως και το χέρι στο τραπέζι για να πάρει η περιοχή μας το αυτονόητο. Μήπως δεν μπορούμε; Φυσικά και μπορούμε.

Απλές σκέψεις αποτυπώνουμε, τις οποίες επεξεργαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας τα δρώμενα στην ιδιαίτερη – λόγω της θεομηνίας στη Θεσσαλία – φετινή ΔΕΘ. Η Δυτική Ελλάδα, πάντως, η Αχαΐα και η Πάτρα έχουν δυναμική παρουσία στο Hall 17 (για τους επισκέπτες… όπως μπαίνεις αριστερά!).

Με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας και για πρώτη φορά και τον δημοσιογραφικό μας Οργανισμό, με το περίπτερο της «Π» να δίνει «παρών» στον οικονομικό «ομφαλό» της χώρας. Και να στέλνει και μήνυμα, εντός, εκτός και επί τα αυτά: Για ελάτε και στα μέρη μας…

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ