Σκυλακάκης για ΝΟΚ: Απαραίτητη η κυβερνητική παρέμβαση για να μη δημιουργηθεί πολεοδομικό χάος
Όποιος έχει πάρει άδεια πρέπει να αποδείξει την έναρξη εργασιών.
Η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να μη δημιουργηθεί πολεοδομικό χάος και κάθε δήμος βγάζει τη δική του απόφαση, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα κίνητρα προσαύξησης στους συντελεστές δόμησης, ο υπουργός σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να ερμηνεύουν οι δήμοι τι σημαίνει έναρξη εργασιών, πριν τις διευκρινίσεις του ΣτΕ και απειλούν ότι θα ανακληθούν καθόλα νόμιμες άδειες με κριτήριο αν έχουν πέσει μπετά ή όχι.
Ο κ Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν διευκρίνισε τι σημαίνει έναρξη εργασιών και τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε την εκδοσή της απόφασης».
Όπως είπε, όποιος έχει πάρει άδεια πρέπει να αποδείξει την έναρξη εργασιών, που ωστόσο δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει και αυτό το κάνει με δική του ευθύνη.
Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν γίνεται να λειτουργήσουμε τιμωρητικά έναντι των νομίμων και την ίδια ώρα να έχουμε νομιμοποιήσει εκατομμύρια αυθαιρεσίες.
Χθες, σύμφωνα με το newsbeast, με επείγουσα διάταξη το Υπουργείο Περιβάλλοντος «πάγωσε» την έκδοση οικοδομικών αδειών και προεγκρίσεων που κάνουν χρήση των κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.
Με την ίδια απόφαση, δεν ανακαλούνται οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί με χρήση των κινήτρων του ΝΟΚ έως τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Διαβάστε επίσης:
Αστυνομικοί κοιμούνται εν ώρα υπηρεσίας στην Αχαΐα
«Ντε Γκρες», το επώνυμο που επέλεξαν και τα πέντε παιδιά του τέως βασιλιά
Εποχές Δημητροκάλλη θυμίζει το έγκλημα στην Εύβοια: Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος των δραστών
Γαλλία: 20 χρόνια φυλάκιση στον Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της συζύγου του Ζιζέλ ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
