Σλοβακία: Εξιτήριο μετά την απόπειρα δολοφονίας για τον Πρωθυπουργό Φίτσο

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Σλοβάκου Πρωθυπουργού, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, βρίσκεται προφυλακισμένος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Φίτσο

Εξήλθε από το νοσοκομείο ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο και μεταφέρθηκε σπίτι του μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 15 Μαΐου.

Νωρίτερα το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Πηγή: ΑΠΕ