Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός ψήφισε για τις Ευρωεκλογές μέσα από το νοσοκομείο ΦΩΤΟ

«Είναι αναγκαίο να εκλέξουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες για την ειρήνη και όχι τη συνέχιση του πολέμου».

σλοβακία

O πρωθυπουργός της Σλοβακίας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις φετινές Ευρωεκλογές από το νοσοκομείο. Ο Ρόμπερτ Φίτσο παρά την κατάσταση της υγείας του αποτέλεσε παράδειγμα για τους Σλοβάκους πολίτες.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, που τραυματίστηκε σε μία επίθεση, όπου δέχτηκε 4 σφαίρες, δημοσίευσε σήμερα (08.06.2024) μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο ίδιος στο νοσοκομείο να ψηφίζει στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, ενώ λίγο μετά άδραξε την ευκαιρία για να κατηγορήσει για μία ακόμη φορά τη Δύση ότι πυροδοτεί εντάσεις με τη Ρωσία.

Ο Φίτσο, υπέρμαχος του Πούτιν και εχθρικός στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, τραυματίστηκε από τέσσερις σφαίρες, που δέχθηκε εξ επαφής, τη 15η Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές του μετά το πέρας μιας κυβερνητικής σύσκεψης στην πόλη Χάντλοβα.

«Ψήφισα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Φίτσο, ηλικίας 59 ετών, στον λογαριασμό του στο Facebook, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται όρθιος, στηριζόμενος σε μία πατερίτσα, να ρίχνει το ψηφοδέλτιό του σε μια κάλπη, η οποία έχει τοποθετηθεί σε ένα γραφείο, μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.

«Είναι αναγκαίο να εκλέξουμε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες για την ειρήνη και όχι τη συνέχιση του πολέμου», επισήμανε ο Φίτσο.

σλοβακία

Ο επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να επικρίνει «τη συναίνεση των δυτικών χωρών, οι οποίες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για «την απόδειξη ότι οι μεγάλες δυτικές δημοκρατίες δεν θέλουν την ειρήνη, αλλά την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που είναι βέβαιο πως θα συμβεί».

Με πληροφορίες από το newsit, ο Ρόμπερτ Φίτσο επανέλαβε την υπόσχεσή του να «μην οδηγήσει τη Σλοβακία σε τέτοιες στρατιωτικές περιπέτειες».

Η Σλοβακία εκλέγει 15 ευρωβουλευτές, εκ του συνόλου των 720 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ένα πλαίσιο αναμενόμενης ώθησης των εθνικιστών δεξιών και σε ένα τεταμένο κλίμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης:

Αθηνών-Κορίνθου: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ισθμό μετά τις εκρήξεις του βυτιοφόρου

Τροχαίο στην Πατρών-Πύργου: Κατέληξε ο οδηγός του ΙΧ μετά τη σύγκρουση με φορτηγό

Εκτεθειμένη σε πλημμύρες όλη η παραλιακή: Κίνδυνος από Ροΐτικα μέχρι Καμίνια εξαιτίας της Πατρών-Πύργου

Πέθανε ο «αιώνιος» φροντιστής του Παναθηναϊκού Πάρης Δερμάνης

Σύμη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον εξαφανισμένο δημοσιογράφο του BBC