Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον φονιά του Άινταχο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, για τη δράση του 28χρονου φονιά των τεσσάρων φοιτητών στο Άινταχο.

φονιά

Ύστερα από μερικές ημέρες που συνελήφθη 0 28χρονος Bryan Kohberger για το τετραπλό φονικό φοιτητών στο Άινταχο, έρχονται στο φως μαρτυρίες για τη δράση του.

Ο Bryan Kohberger, ο οποίος κατηγορείται για το τετραπλό φονικό στο Άινταχο, περιγράφεται ως «ανατριχιαστικός» από γυναίκες που εργάζονται σε μπυραρία. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ρωτούσε που έμεναν οι κοπέλες που εργάζονταν εκεί.

Ήταν μόνο λίγους μήνες πριν από το μακελειό στο Άινταχο που φέρεται να τρόμαξε το προσωπικό σε μπυραρία κοντά στη γενέτειρά του.

Ήταν την Παρασκευή που οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του ενώ βρισκόταν στο πατρικό του στο Monroe της Πενσυλβάνια. Περιοχή που απέχει πάνω από 2.500 μίλια από τη την περιοχή όπου μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους τέσσερις φοιτητές.

Σπούδαζε για το διδακτορικό του στο Washington State University στο Pullman. Επισκεπτόταν συχνά τη Sever Sirens Brewing Company και παρενοχλούσε τις εργαζόμενες εκεί σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Jordan Serulneck.

«Να τον προσέχετε αυτόν τον τύπο»

«Αυτός ο τύπος κάνει ανατριχιαστικά σχόλια, να τον προσέχετε. Θα πιει δύο με τρεις μπίρες» έγραφαν χαρακτηρστικά για τον 28χρονο Bryan Kohberger, όπως δήλωσε στο NBC News o Jordan Serulneck.

Αφού έκανε αδιάκριτες ερωτήσεις στις κοπέλες που εργάζονταν εκεί, αν δεν εκείνες δεν ενδιαφέρονταν, «θύμωνε λίγο μαζί τους».

Ο Jordan Serulneck θυμήθηκε μια φορά που ο Kohberger αποκάλεσε μια υπάλληλο «σκύλα» όταν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του. Ήταν ο ιδιοκτήτης που τον εξυπηρέτησε στην τελευταία του επίσκεψη.

«Τον πλησίασα και του είπα «γεια σου Bryan, εκτιμούμε που επέστρεψες. Ήθελα απλά να σου μιλήσω στα γρήγορα και να σιγουρευτώ πως θα δείξεις σεβασμό αυτή τη φορά και ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα». Ήταν σοκαρισμένος που του το έλεγα αυτό», θυμάται ο Jordan Serulneck.

Ο 28χρονος έκανε να μην καταλαβαίνει τι εννοούσε. «Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς, με έχεις μπερδέψει» του απάντησε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μήνες, όταν ο 28χρονος φοιτούσε ακόμα στο κοντινό DeSales University. Μετά τη σύλληψή του, ένας από τους πρώην συμμαθητές του δήλωσε στο Fox News πως «κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του».

φονιά

Τον παρακολουθούσαν μέρες πριν από τη σύλληψή του

«Δεν μπορούσαμε να πούμε τι ακριβώς. Θυμάμαι μια φορά που περπατούσα στον δρόμο, με σταμάτησε και με ρώτησε αν ήθελα να κάνουμε παρέα. Ο Bryan δεχόταν bullying και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να πω κάτι για να τον υπερασπιστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Kohberger κατηγορείται για τις δολοφονίες των Kaylee Goncalves, 21 ετών, Madison Mogen, 21 ετών, Xana Kernodle, 20 ετών, και Ethan Chapin, 20 ετών. Οι τέσσερις φοιτητές, που έμεναν μαζί εκτός της πανεπιστημιούπολης, βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου στα κρεβάτια τους στις 13 Νοεμβρίου. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν προκύπτει πως κάθε θύμα κοιμόταν όταν δέχτηκε τη φονική επίθεση.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τον δράστη για αρκετές ημέρες πριν από τη σύλληψή του, επτά εβδομάδες μετά το μακελειό στο Άινταχο. Δεν έχουν ανακοινωθεί τα κίνητρα του δράστη και το αν γνώριζε τα θύματα. Οι αρχές, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αρχηγός της αστυνομίας James Fry, δεν έχουν εντοπίσει το φονικό όπλο.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον δράστη μέσω γενετικού υλικού του που βρέθηκε στο διαμέρισμα. Ζούσε σε απόσταση μόνο λίγων λεπτών από το σπίτι των τεσσάρων φοιτητών.