Solidarity Days : «Мир – Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days έλαβε χώρα ένα εργαστήρι που αφορούσε την δημιουργία διακοσμητικών με θέμα την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία. Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ίδρυμα Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα, με υποστηρικτές την Ελληνοουκρανική Οργάνωση Πάτρας «PALYANYTSYA», το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας – Παιδικά Χωριά SOS, τον Οργανισμό «5WE», την εταιρεία Data Consultants, χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και χορηγό φιλοξενίας τον Πολυχώρο κοινωνικής καινοτομίας «Co2gether».

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Σκοπός της δράσης «Мир – Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!» ήταν η ψυχική και πνευματική ενδυνάμωση των Ουκρανών προσφύγων. Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι Φορέων και Οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πανέμορφες καρφίτσες στα χρώματα της Ουκρανίας. Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με ένα κύκλο συζητήσεων με όραμα την ειρήνη.

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Η κα. Sych, από την Ελληνοουκρανική Οργάνωση Πάτρας «PALYANYTSYA», ευχαρίστησε τους διοργανωτές της δράσης για την τόσο σημαντική προσφορά τους.

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Η κα. Ζαφειροπούλου, εκπρόσωπος του Πολυχώρου κοινωνικής καινοτομίας «Co2gether», εξέφρασε την χαρά της για την φιλοξενία τέτοιου είδους δράσεων, με τόσο μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

Η κα. Τσίκα , εκπρόσωπος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας – Παιδικά Χωριά SOS, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που αναπτύσσει το κέντρο και προσκάλεσε την ουκρανική κοινότητα να λάβει μέρος. Ενδεικτικά το κέντρο, παρέχει μαθήματα ελληνικών και αγγλικών καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες που χρήζουν βοήθεια.  Τέλος, η κα. Κοντογεώργη από τον Οργανισμό «5WE», πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για την γυναικεία ενδυνάμωση και υπογράμμισε την σημασία της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης.

 

Τοποθετήσεις

 

Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας

«Εδώ κι ένα χρόνο τώρα,  εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία βιώνουν τη φρίκη του πολέμου. Πολλοί άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί , ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ουκρανίας – περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι – έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ περίπου 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα, καθιστώντας αυτήν την προσφυγική κρίση την ταχύτερα εξελισσόμενη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ειδικά για τη χώρα μας υπολογίζεται ότι πάνω από 18.000 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται. Και μόνο η απλή αποτύπωση των αριθμών είναι ικανή να δείξει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης , καθώς και την ανάγκη για  υποστήριξη και αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει από τα υπόλοιπα κράτη και τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για έναν αναίτιο πόλεμο.  Σαν Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα των προσφύγων πολέμου και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και χρειάζονται υποστήριξη και μικρές κινήσεις αλληλεγγύης που θα κάνουν τη μέρα τους καλύτερη και δημιουργική. Είμαστε κατά του αναθεωρητισμού και ζητάμε από όλους να σεβαστούν τα σύνορα και τους ανθρώπους . Να σταματήσει η βαρβαρότητα και η αυθαίρετη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Γι΄ αυτό με χαρά συμμετέχουμε στη δράση αυτή που διοργανώνει το «Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα», που σκοπό έχει την ψυχική, σωματική και πνευματική ενδυνάμωση των Ουκρανών προσφύγων της Δυτικής Ελλάδας . Θα εξακολουθήσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε τέτοια ανάλογη δράση.»

 

Βασιλική Ντζελβέ, Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα

«Με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε και αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αγκαλιάζει τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία και αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ της τέχνης και της θέλησης των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όσο καλύτερα γίνεται. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα που οργάνωσε και υλοποίησε το θαυμάσιο αυτό εργαστήριο το οποίο υπογραμμίζει την ανάγκη της αλληλεγγύης.»

 

Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!» Solidarity Days : «Мир - Οι τοπικές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών υποδέχονται την Ουκρανία!»

 

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments