Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής: Στηρίζουν τους καθηγητές και απαιτούν ενημέρωση – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής Πάτρας, τονίζει πως η ενημέρωση έγινε μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και μάλιστα όχι από τη διεύθυνση της Σχολής αλλά από τους ίδιους τους καθηγητές.

Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής: Στηρίζουν τους καθηγητές και απαιτούν ενημέρωση – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά και την απόφαση για μη ανανέωση των συμβάσεων έξι καθηγητών της, όπως είχε γράψει χθες το pelop.gr.

Αυτή τη φορά την σκυτάλη παίρνει το Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής Πάτρας, το οποίο με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο θέμα, δηλώνουν την υποστήριξή τους στους καθηγητές και απαιτούν αντίστοιχη ενημέρωση, καθώς όπως αναφέρουν η ενημέρωση που είχαν έγινε μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και μάλιστα όχι από τη διεύθυνση της Σχολής αλλά από τους ίδιους τους καθηγητές. Παράλληλα, ως Σωματείο Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με επιστολή τους τόσο στον καλλιτεχνικό διευθυντή Λουκά Θάνο όσο και στον υπεύθυνο σπουδών Περικλή Μουστάκη, ζήτησαν συνάντηση θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας απαντήσεις. Μια συνάντηση η οποία αν και αρχικά είχε οριστεί για σήμερα το απόγευμα, τελικά έμαθαν αργά το βράδυ της Δευτέρας πως δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τα πάνω – κάτω στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ – Ποιοι καθηγητές δεν θα συνεχίσουν

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής Πάτρας είναι η εξής: «Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα που μας αναστάτωσαν. Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε για την απομάκρυνση έξι καθηγητών μας από την σχολή. Η απομάκρυνση αυτών των καθηγητών, σηματοδοτεί για εμάς μια καίρια αλλαγή του προγράμματος σπουδών μας. Η ενημέρωση μας σχετικά με την διακοπή της συνεργασίας τους με την σχολή και κατά συνέπεια και μαζί μας, έγινε μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και μάλιστα όχι από την διεύθυνση της σχολής αλλά από τους ίδιους τους καθηγητές. Η διεύθυνση δεν φρόντισε να ενημερώσει τους καθηγητές που σκόπευε να αποδεσμεύσει έγκαιρα για την απόφασή της αυτή, γεγονός που θεωρούμε αντιεπαγγελματικό και αντιδεοντολογικό, διότι όλες οι δραματικές σχολές έχουν κλείσει το εκπαιδευτικό τους προσωπικό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ύστερα από την παραπάνω ενημέρωση, ως Σωματείο Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συντάξαμε και στείλαμε στον καλλιτεχνικό διευθυντή κύριο Λουκά Θάνο και τον υπεύθυνο σπουδών κύριο Περικλή Μουστάκη, με κοινοποίηση και στο Δ. Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επιστολή στην οποία αρχικά αναφέραμε την δυσαρέσκειά μας για τα προαναφερθέντα γεγονότα καθώς και αιτούμασταν την άμεση συνάντηση μαζί τους. Η συνάντηση ορίστηκε για την Τρίτη 26/10/21 ώρα 18:00. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, και ενώ ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει επιβεβαιώσει νωρίτερα την συνάντησή μας, μαθαίνουμε ότι αυτή εν τέλει δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο λόγος, όπως μας είπαν ήταν ότι δεν θα είχε τις ανάλογες απαντήσεις σε αυτά που εμείς είχαμε θέσει ως προβληματισμούς στην αρχική μας επιστολή. Εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί του καθώς είχαμε εξ αρχής διασαφηνίσει το επείγον της κατάστασης. Δεν είχαμε καμία ανταπόκριση.

Στηρίζουμε τους καθηγητές μας στη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και
Απαιτούμε να μας γίνει ανάλογη ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών μας άμεσα!».

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του τα μέλη του Σωματείου Σπουδαστών Δραματικής Σχολής Πάτρας, αναφερόμενοι στο πρόσφατο συμβάν, που είδε το φως της δημοσιότητας με τις λέξεις «Ντροπή σας» γραμμένες στην πόρτα του κτιρίου του ΔΗΠΕΘΕ σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Ως σωματείο σπουδαστών της δραματικής σχολής του Δη.Πε.Θε Πάτρας, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας, με ενέργειες βανδαλιστικής φύσεως. Καταδικάζουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στην είσοδο της σχολής μας, μιας και ο χώρος αυτός συμπεριλαμβάνει και εμάς».

 

Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής: Στηρίζουν τους καθηγητές και απαιτούν ενημέρωση – Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ