Σωτήρες η Εξολοθρευτές; Αναμορφωτές η Συστηματικοί Καταστροφείς;

Του Αλέξη Καρβουντζή, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕΙ  Πάτρας

Ερωτήματα –διλήμματα που χρειάζονται διερεύνηση και απάντηση, ταλανίζουν στην Ελλάδα όσους προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει με τους υπευθύνους της υγείας τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Προσπαθεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει μέχρι σήμερα στις μάχες για τον κορονοϊό.

Ποιος είχε και έχει τελικά τον πρώτο και ποιος τον τελευταίο καθοριστικό λόγο για όλα τα μέτρα ,που πάντα εσκεμμένα και ποτέ απερίσκεπτα ,πάρθηκαν ή δεν πάρθηκαν γιατί υπήρξαν άλλες προτεραιότητες; Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί πεθαίνει ο κόσμος; Είναι ανεμβολίαστος; Έχει υποκείμενα νοσήματα; Έχει νοσηλευτεί μέσα στις εντατικές η έξω από αυτές; Κολλούν άραγε οι ανεμβολίαστοι; Δεν κολλούν; Είμαστε τελικά ασφαλείς ή ανασφαλείς με τον εμβολιασμό; Οι ιδιωτικές κλινικές είναι καλές γιατί δεν πατεί σε αυτές ο κορονοϊός επειδή τις απεχθάνεται η επειδή τις προστατεύουν όλοι οι υπουργοί υγείας της Ν.Δ. απαγορεύοντας να ασχολούνται με τον κορονοϊό;

Ο εντολέας του τελευταίου κ. Υπουργού Υγείας (Υ.Υ.) ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, του ανάθεσε να υλοποιήσει το ευφυέστατο σχέδιο της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας μέσα από την εξάρθρωση και την ναρκοθέτηση του Ε.Σ. Υ. Πως αλλιώς να μεταφράσει κανείς την αποδυνάμωση του από τόσες χιλιάδες νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με το υποκριτικό πρόσχημα της αναστολής εργασίας λόγω μη εμβολιασμού;

Τελικά το Εθνικό σύστημα υγείας δούλεψε καλύτερα με 15000 λιγότερους υγειονομικούς υπάλληλους που τους έστειλε κακήν κακώς στα σπίτια τους ο υπουργός υγείας επειδή ήσαν ανεμβολίαστοι; Μήπως αυτό και μόνο το πείραμα του να αδειάσουμε τα νοσοκομεία από κόσμο την εποχή που θέριευε ο κορονοϊός σε συνδυασμό με την υποβάθμιση και την απαξίωση της μελέτης Τσιόδρα για τις εντατικές, πρέπει να τοποθετήσει τον κ. Υ.Υ δίπλα- δίπλα στο βάθρο μαζί με τον κ. Πούτιν ,στην κατηγορία των εγκληματιών εξολοθρευτών αθώων θυμάτων λόγω του επίμονου αυταρχισμού τους και της ιδεοληψίας που τους διακατέχει πως έχουν δίκιο;

Εκπαιδευμένο προσωπικό ,επιστημονικό προσωπικό, αυτό που ενάμιση χρόνο και πλέον κράτησε τις δημόσιες δομές της υγείας σε ζηλευτό ύψος, στάλθηκε άρον- άρον στο σπίτι του. Του στερήθηκε δε χωρίς δεύτερη σκέψη και η εργασία με το μεροκάματο αλλά και η ασφάλιση. Και όλα αυτά για τιμωρία και παραδειγματισμό. Και πολλοί βέβαια μέσα και έξω από την κυβέρνηση μέχρι σήμερα επιχαίρουν και επικροτούν γιατί επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι –σε αυτό το επιτελικό κράτος –να σπάζουν επιτέλους αυγά για να φτιάξουν ομελέτα. Μοιάζει όμως σήμερα η κυβέρνηση με τη γάτα που έτρωγε τη γλώσσα της στην λίμα και ευφραίνονταν από την γεύση του αίματος μέχρι που κόπηκε η γλώσσα της πέρα- πέρα.

Κανείς όμως δεν σκέφτηκε όμως να πει ούτε μπόρεσε να αναγκάσει τον κύριο COVID-19 , τον άτιμο βρε τον ιό, να αναστείλει κι αυτός ,στο διάστημα της αναστολής εργασίας των υγειονομικών ,την δική του την δράση και την ανθρωποκτόνο τάση…..! Από τα αποτελέσματα δίνεται η απάντηση πως όχι μόνο εξεδιώχθησαν από την εργασία τους οι νοσηλευτές και οι γιατροί αλλά έγιναν συγχρόνως περισσότερο αναγκαίοι για την κοινωνία οι νεκροθάφτες και οι νεκροκομιστές των γραφείων κηδειών που απλώθηκαν οι δουλειές τους.

Κι ακόμα περιμένουμε τους ισαρίθμους αντικαταστάτες που θα προσελάμβανε το υπουργείο Υγείας στη θέση των εκτοπισθέντων. Και φτάσαμε στο σήμερα που αρχίζει να δένει το σενάριο της απόλυσης όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών εν ονόματι πάντα της τάξεως και της ηθικής .Δεν γνωρίζω ποιοι δικαστές ,σε ποιο κράτος η κράτη, την πειθώ για τον εμβολιασμό και τον εξαναγκασμό, τον εξίσωσαν με την απόλυση και την εξαθλίωση των ανεμβολίαστων.

Και βέβαια κάποια στιγμή άρχισαν να μιλάνε για παράταση της αναστολής, γιατί βρε γαμοτο φεύγει ο ιός, φεύγει η μάσκα ,μη μας πέσει και η μάσκα των ανθρώπων που δήθεν ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία…..! Βέβαια μοιάζει με εγκληματική αφέλεια να περιμένει κανείς να πιστέψουμε ότι αυτοί που πέθαναν έξω από εντατικές, δεν γούσταραν βρε αδελφέ, να μπουν μέσα.

Άλλα και μέσα να έμπαιναν τι περίμενε κανείς να υπάρχει επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τεχνηέντως είχε συστηματικά αριθμητικά αποδεκατισθεί. Βλέπετε με πλήρη επίγνωση του τι κάνουν και με σκληρό σχεδιασμό δεν κάλυψαν με μονίμους διορισμούς τα κενά στο Ε.Σ.Υ. γιατί ο φαρισαϊσμός αυτής της κυβέρνησης από τη μια μεριά χειροκροτούσε και αποκαλούσε ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές από την άλλη όμως κάρφωνε ύπουλα και πισώπλατα το Ε.Σ.Υ. Δεν υπάρχει νοήμων της ελεύθερης αγοράς και οικονομίας που να υποστηρίζει πως η εργασιακή μεταχείριση των γιατρών στο θέμα της κάλυψης θέσεων θα πρέπει να ήταν ανάλογη της κάλυψης θέσεων 8μηνιτων έκτακτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών των Δήμων.

Περίμενε ο υπουργός να έρθουν να στελεχώσουν και να βουλώσουν τις τρύπες του Ε.Σ.Υ. επιστήμονες γιατροί και νοσοκόμοι που έχουν λιώσει τα παντελόνια τους στα θρανία των σχολών τους και έχουν αφιερώσει χρόνια από τη ζωή τους στο να μελετούν ,να έρθουν να δουλέψουν με τρεις και εξήντα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αύριο? Η μοιραία όμως ιδεοληψία των νεοφιλελευθέρων που μας κυβερνούν έτσι νόμισε πως θα τραβήξει κόσμο και μάλιστα θα δημιουργήσει και ρεύμα παλιννόστησης επιστημόνων από το εξωτερικό.

Η αποτυχία των σχεδίων τους φαίνεται από την αποστελέχωση και την γύμνια στη κάλυψη των προκηρύξεων. Σπεύδουν πολλοί γιατροί να φύγουν για συνταξιοδότηση η να καλύψουν άλλες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Οι απαράδεκτες συνθήκες της κακοπληρωμένης εργασίας στα ελληνικά νοσοκομεία τύπου σκληρής φάμπρικας, έχουν γίνει βλέπετε επιβλαβείς και για την τσέπη αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και για την υγεία τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων. Το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα της διάλυσης του ΕΣΥ είναι η εμμονή να στραφούν υποχρεωτικά σε αυτό οι ανασφάλιστοι αφού τους απαγορεύεται να εξετάζονται και να τους συνυπογραφούν ιδιώτες γιατροί.

Αλήθεια τι λένε για αυτό οι ιδιώτες γιατροί; Όσο για τα σχέδια που θέλουν να ψηφίσουν από την κυβέρνηση για απογευματινά χειρουργεία, για την θεσμική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ με την ταυτόχρονη παρ τάιμ απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ ας κοπιάσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κανένα πρωί στα επείγοντα ενός οποιοδήποτε ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και αφού καταλάβουν τις τους γίνεται ας συνεχίσουν να τροχίζουν την γλώσσα τους στην λίμα…..!

Η τελευταία έτσι κι αλλιώς άμυνα του λαού στον εξανδραποδισμό και την διαλύσει του ΕΣΥ θα είναι η σφαίρα της λαϊκής ψήφου όποτε απαιτηθεί. Αλήθεια γιατί δεν μας αφήνουν να οπλίσουμε το εκλογικό μας όπλο .Τι φοβούνται; 32% τοις εκατό έχουν!!! . Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ????

Y.Γ. Τα χθεσινά λόγια του κ. Πλεύρη ότι «αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει νομοθετηθεί είναι ότι παραμένουν σε αναστολή έως31/12/2022 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» σε συσχετισμό και με τις παλινωδίες και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των υπευθύνων για την ενίσχυση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου , θέτουν εκ νέου σε ισχύ την αναγκαιότητα αντίδρασης με μετωπικό αγώνα όλων των Πατρινών για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Πάτρα όπως και η εφημερίδα σας προσφάτως σε εξωτερική της σελίδα υποστήριξε. Γίνεται όμως πάλι επίκαιρη η παρούσα και η από 21/3/2022 σταλθείσα και μέχρι σήμερα αδημοσίευτη επιστολή μου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ