Σωτήρια παρέμβαση της Περιφέρειας για την Υγεία: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ με υπογραφή Φαρμάκη

Η ενίσχυση των Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, αφορά κυρίως στον εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ προβλέπεται κα η απόκτηση νέων ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.

Φαρμάκη

Την έκδοση προσκλήσεων που αφορά τις νοσηλευτικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται χρηματοδότηση που πλησιάζει τα 30 εκατ ευρώ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η ενίσχυση των Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, αφορά κυρίως στον εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ προβλέπεται κα η απόκτηση νέων ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για τις ανάγκες των νοσοκομείων, όπως και εξειδίκευση αυτών με τις Διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων, για να ακολουθήσει μια μεγάλη παρέμβαση στον τομέα των δημοσίων δομών υγείας σε Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη και σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον περιφερειάρχη για τη διαρκή συμβολή στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων.

Φαρμάκη

Γιάννης Καρβέλης

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε:

«Από το 2019, οπότε και ανέλαβα τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας έως σήμερα, σε βίους παραλλήλους με την έναρξη της θητείας του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, είμαστε σε μια στενή συνεργασία σε ό,τι αφορά αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας και κυρίως ανάπτυξης των υποδομών του υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ενισχύσει με σημαντικούς πόρους τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας με ενεργειακές αναβαθμίσεις, αναβαθμίσεις του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσηλευτικών μας μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε και στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς τα νοσοκομεία μας πρέπει να ενταχθούν σε αυτή τη χρηματοδότηση για την ενίσχυσή τους σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Νομίζω ότι με αυτή την πολύ σημαντική χρηματοδοτική παρέμβαση από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες όχι μόνο για τους συμπολίτες που χρήζουν φροντίδας υγείας, αλλά και για όλο το υγειονομικό προσωπικό μας που εργάζεται στα νοσοκομεία μας».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Δημήτρης Μπάκος ανέφερε:

Φαρμάκη

Ο Δημήτρης Μπάκος

 

«Ξεκινάει μια νέα λαμπρή σελίδα για το ΠΠΓΝ της Πάτρας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεκτάριου Φαρμάκη. Μια νέα σελίδα που θα του δώσει νέα χειρουργεία, τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο σε αριθμό και σε και σε είδος επεμβάσεων, καθώς είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα. Τα σημερινά χειρουργεία χρονολογούνται από το 1988, τότε που παραδόθηκε το νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δυνατότητα ανανέωσης ή οποιασδήποτε ανακαίνισης. Η παρέμβαση αυτή θα προσδώσει στον χειρουργικό τομέα νέες δυνατότητες, ενώ με το σύνολο του εξοπλισμού που θα αποκτήσουμε θα συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη του νοσοκομείου μας. Είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην εξυπηρέτηση πολύ μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων».

ΦαρμάκηΟ διοικητής του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος, είπε:

«Το ΓΝΠ πρόκειται να προμηθευτεί έναν καινούργιο γραμμικό επιταχυντή μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη για τους εξής λόγους: Στο νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν γραμμικό επιταχυντή του 2011 παλαιότερης τεχνολογίας. Αν παρουσιαστεί κάποια βλάβη, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να τον επαναλειτουργήσουμε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Από την άλλη, είναι τεράστια η ζήτηση. Καταφθάνουν σε εμάς για να θεραπευτούν ογκολογικοί ασθενείς από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά που δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται.

Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλές μηχάνημα, προκειμένου οι θεραπείες να ολοκληρώνονται έγκαιρα. Ο νέος επιταχυντής δεν θα αναβαθμίσει απλώς το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, θα δώσει πνοή κι ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή. Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Νεκτάριο Φαρμάκη για το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει προκειμένου να ενισχύσουν ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία μας».

 Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης τόνισε: Φαρμάκη

«Η τακτική ανανέωση και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού εξασφαλίζει τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η ένταξη των παρεμβάσεων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Αιγίου τόσο στον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό όσο και στις υποδομές. Τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας. Το νοσοκομείο μας θα μπορεί σύντομα να παρέχει ακόμα περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής».

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς από χωριά της Τριταίας, στάχτη 40.000 στρ. και αγροτικές υποδομές

Λύτρας: Τις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισής του, το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό

Σαν σήμερα 22 Ιουνίου 1941 Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι άλλο συνέβη

myAADEapp: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά