Σουφλέ μελιτζάνας με τυριά: Το απολαυστικό καλοκαιρινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις

Εύκολο στην εκτέλεση της συνταγής και λαχταριστό σε κάθε μπουκιά.

σουφλέ Φωτογραφία: Shutterstock

Τα σουφλέ είναι τα πιο εύκολα φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι.

Σε πολλές παραλλαγές του, ένα σουφλέ μπορεί να γίνει το πιο δελεαστικό πιάτο σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Εύκολο στην εκτέλεση της συνταγής και λαχταριστό σε κάθε μπουκιά.

Η τυρένια υφή του και το κρεμώδες αποτέλεσμα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που πολλοί αγαπούν τα σουφλέ, η σημερινή συνταγή όμως είναι όνειρο.

Πρόκειται για ένα σουφλέ με μελιτζάνες από το Xrysoskoufaki, χορταστικό και εύκολο με πλούσια αρώματα και γεύση.

Σουφλέ μελιτζάνας με τυριά

Υλικά:

  • 5-6 μελιτζάνες φρέσκες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 300 γρ γαλοπούλα
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ ρεγκάτο
  • 150 γρ κίτρινο τυρί
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι για περίπου 30 λεπτά, προκειμένου να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια, τις στεγνώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να μαλακώσουν. Υπολογίστε περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα, κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια ενώ λαδώνουμε ένα ταψί 30×20 εκατοστών και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά την βάση του. Κατόπιν, με τις μισές μελιτζάνες κάνουμε μία στρώση στην βάση και από πάνω απλώνουμε την μισή γαλοπούλα και όλο το ρεγκάτο.

Έπειτα, κάνουμε ακόμα μία στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, την γαλοπούλα και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα, αναμειγνύοντας τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα απλώνουμε πάνω από το φαγητό μας. Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει.

 

Πηγή: bovary