Σουηδία: Καμία έκπληξη ότι η Φινλανδία θα γίνει πρώτη μέλος του ΝΑΤΟ, λέει ο πρωθυπουργός
Δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί πρώτη στο ΝΑΤΟ πριν τη Σουηδία, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Δεν ήταν κάποιου είδους αποκάλυψη το ότι η Φινλανδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πρώτη και ύστερα θα ακολουθήσει η Σουηδία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, όταν ερωτήθηκε για το θέμα αυτό κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. μετά την Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.
«Μερικές ημέρες νωρίτερα γνωρίζαμε το γεγονός ότι η υπήρχε η πιθανότητα αυτό να συμβεί», σημείωσε ο κ. Κρίστερσον (σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση) και προσέθεσε ότι « η Φινλανδία και η Σουηδία ήθελαν να γίνουν μαζί μέλη του ΝΑΤΟ.
Το είπαμε αυτό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά επίσης γνωρίζαμε ότι καθεμία από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έπρεπε να λάβει τις δικές της αποφάσεις. Αυτό δεν ήρθε ως έκπληξη. Δεν ήταν επιλογή μας αλλά βεβαίως σεβόμαστε την Τουρκία όταν φτάνουμε στην απόφαση».
«Η Σουηδία είναι πιο ασφαλής χώρα τώρα σε σχέση με πριν, και όλοι πιστεύουμε ότι είναι καλό για την ασφάλεια της περιοχής το γεγονός ότι η Φινλανδία γίνεται μέλος ακόμη και πριν να γίνει η Σουηδία μέλος. Αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνουμε μέλος πολύ σύντομα», επισήμανε ο Ουλφ Κρίστερσον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Το PlayStation Store ανανεώνει το Summer Sale με εκατοντάδες νέους τίτλους
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Το Nothing smartwatch έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα έξυπνα ρολόγια
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
