Σοβαρή καταγγελία από κατοίκους στην «Π»: «Καταπατητές»… στην Ερυμάνθεια!

«Σκάβουν, σπέρνουν και δεν δίνουν κανέναν λογαριασμό πουθενά»

καταγγελία Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος» κάτω από το Κέντρο Υγείας του χωριού

Σοβαρές καταγγελίες έφτασαν χθες στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» από κατοίκους του Δήμου Ερυμάνθου για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί στο παρελθόν και τις οποίες εκμεταλλεύονται στις μέρες μας χωρίς άδεια άγνωστοί, προφανώς αγρότες ή κτηνοτρόφοι.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η κ. Α. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της «Π»), οι εκτάσεις αυτές βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Υγείας της Ερυμάνθειας και, πλέον, έχουν καταπατηθεί είτε για καλλιέργειες από αγνώστους είτε έχοντας μετατραπεί σε βοσκοτόπους!

«Ο χώρος αυτός είναι αρκετά μεγάλος» μας είπε η καταγγέλλουσα. «Οπως μπαίνουμε στην Ερυμάνθεια, από κάτω από το Κέντρο Υγείας κι ανεβαίνοντας στο κοιμητήριο, δεξιά από το εκκλησάκι βρίσκονται περίπου 100-150 στρέμματα, ίσως και παραπάνω, τα οποία στην ουσία καταπατούνται από διάφορους», σχολίασε η κ. Α. και πρόσθεσε: «Οι παλιότεροι μας είπαν ότι στο σημείο ήταν να γίνει η Αγροτόπολη, με στόχο να υπάρξει αποκέντρωση στα χωριά της περιοχής. Ο χώρος ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, όμως ο καθένας, πλέον, κάνει ό,τι θέλει εκεί. Η συγκεκριμένη έκταση έχει μετατραπεί αυθαίρετα σε στάβλους και στάνες, ενώ σε πολλά σημεία καλλιεργούνται διάφορα προϊόντα. Σκάβουν, σπέρνουν και δεν δίνουν κανέναν λογαριασμό πουθενά. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει».

Στην ερώτηση που κάναμε στην καταγγέλλουσα για το ποιος είναι ο λόγος που θέλησε να δημοσιοποιήσει το εν λόγω πρόβλημα, η ίδια μας εξήγησε τα εξής: «Εμείς εδώ είμαστε κάτοικοι της περιοχής και αγαπάμε τον τόπο μας. Θέλουμε να αξιοποιηθεί και όχι να καταπατείται από διάφορους. Δεν είναι σωστό αυτό που συμβαίνει και οφείλαμε ως πολίτες να το δημοσιοποιήσουμε. Πρέπει να μπει ένα φρένο στην παραβατικότητα. Σε ένα χώρο που πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνει κάτι όμορφο για εμάς και τα παιδιά μας, κάποιοι βάζουν τα πρόβατά τους και φυτεύουν προϊόντα για βγάζουν χρήματα, προφανώς παρανομώντας».

Αλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Γιώργος, δήλωσε στην «Π»: «Στο παρελθόν είχαμε κάνει θέμα στον Δήμο και σε άλλες υπηρεσίες και το φαινόμενο είχε σταματήσει, όμως βλέπουμε ότι κάποιοι το ξανάρχισαν. Εμείς είμαστε οι χαζοί κι εκείνοι οι ξύπνιοι; Τι νομίζουν ότι κάνουν;».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop