Σταϊκούρας: «Στο ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει»
Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Στην ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Στο ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup, επισημαίνοντας την ισχυρή ανθεκτικότητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:
«Στο σημερινό πρώτο Eurogroup για το 2023, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών την προηγούμενη χρονιά, αλλά και για τις προκλήσεις της φετινής χρονιάς. Μεγάλες προκλήσεις, που απορρέουν από τις πολυεπίπεδες κρίσεις και την υψηλή αβεβαιότητα που τη συνοδεύει. Σ’ αυτό το ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει. Η ελληνική οικονομία έχει καλές επιδόσεις, αποδεικνύεται ότι έχει ισχυρή ανθεκτικότητα και διαθέτει ισχυρές προοπτικές.
Έχουμε πετύχει υψηλό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκτιμάται ότι φέτος θα έχουμε τρεις φορές υψηλότερο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης. Είχαμε ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών το 2022 και εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων θα είναι ο υψηλότερος μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών μέχρι και το 2024. Είχαμε σημαντική μείωση της ανεργίας και των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Είχαμε σημαντική δημοσιονομική σταθερότητα και τεράστια μείωση, πρωτόγνωρη σε ευρωπαϊκά επίπεδα του λόγου χρέους προς ΑΕΠ. Τα καταφέραμε.
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με σχέδιο και δημοσιονομική υπευθυνότητα, αλλά κρατώντας, διατηρώντας και ενισχύοντας τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Με μειώσεις φόρων, με αυξήσεις μισθών, με στοχευμένα μέτρα για να στηρίξουμε σ΄αυτές τις κρίσεις νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια, κυρίως αυτά που απορρέουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Εργαζόμαστε για να πετύχουμε ακόμα υψηλότερη βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε voucher 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Sold out το 1ο Beach Party στην παραλία Ελαιώνα ΦΩΤΟ
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Υπαίθρια ευχαριστία προς την Παναγία στον Καταρράκτη Ερυμάνθου ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
