Στη φάση της οικιακής κομποστοποίησης των βιοαπόβλητων περνάει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

«Εκτός από τα παραδοσιακά προβλήματα της καθαριότητας που μας απασχολούν σε σταθερή βάση, προχωράμε και στην επόμενη φάση που είναι η διαχείριση των βιοαπόβλητων και η οικιακή κομποστοποίηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς

Στη φάση της οικιακής κομποστοποίησης των βιοαπόβλητων περνάει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Χρηματοδότηση ύψους 407.736 ευρώ πέτυχε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για την προώθηση δράσεων διαχείρισης βιοαπόβλητων σε κατοικίες. Η σχετική πράξη υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020».

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εκτός από τα παραδοσιακά προβλήματα της καθαριότητας που μας απασχολούν σε σταθερή βάση, προχωράμε και στην επόμενη φάση που είναι η διαχείριση των βιοαπόβλητων και η οικιακή κομποστοποίηση. Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της πρότασής μας είναι το αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας του Δήμου και καλής συνεργασίας με τον Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη τον οποίον και ευχαριστώ. Προχωράμε τώρα την υλοποίηση του προγράμματος και συνεχίζουμε σε όλα τα μέτωπα», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Η πρόταση του Δήμου αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης των βιοαποβλήτων σε οικίες, την προμήθεια του αντίστοιχου εξοπλισμού (κάδους, απορριμματοφόρο όχημα) για τη συλλογή των αντίστοιχων ρευμάτων, την προμήθεια εξοπλισμού οικιακής κομποστοποίησης, και την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων δημοσιότητας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η οικιακή κομποστοποίηση αφορά την οργάνωση δικτύου οικιακής κομποστοποίησης στις περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με χαμηλή αστική πυκνότητα ή/και σε νοικοκυριά που διαθέτουν κήπο με τη διανομή κάδων κομποστοποίησης στους ίδιους τους πολίτες και τοποθέτηση τους στον κήπο ή στο μπαλκόνι των κατοικιών.

Το πρόγραμμα Συλλογής βιοαποβλήτων αφορά το διαχωρισμό των βιοαποβλήτων ξεχωριστά από το ρεύμα των συμμείκτων που παράγονται σε κάθε σπίτι από τους ίδιους τους κατοίκους.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

– Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης, με τα παραδοτέα αφορούν 250 κάδους οικιακής κομποστοποίησης 310 lt – 330 lt.

– Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων με τα παραδοτέα να αφορούν 220 κάδους συλλογής βιοαποβλήτων χωρητικότητας 240 lt, 150 κάδους χωρητικότητας 360 lt, 4.000 οικιακούς συλλέκτες 10 lt και 252.000 κομποστοποιήσιμες σακούλες 10 lt.

– Προμήθεια ενός (1) απορριμματοφόρου για μεταφορά των βιοαποβλήτων, 16 κ.β. τύπου πρέσας.

Τέλος προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας των δημοτών.

Η υλοποίηση του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει την 1/1/2021 και η ολοκλήρωσή του θα πρέπει να έχει γίνει έως τις 31/3/2023.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ