Στη μνήμη του Κώστα Αντωνακόπουλου: Οι μπύρες του συνόδευσαν πολλές στιγμές μας

Ο Κώστας Αντωνακόπουλος εργάστηκε με μεράκι για την παραγωγή μπύρας

Αντωνακόπουλο

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την απώλεια του ιδρυτή της «Πατραϊκής Ζυθοποιίας», Κώστα Αντωνακόπουλου. Του ανθρώπου που αποτέλεσε παράδειγμα για τον τρόπο που εργάστηκε και πέτυχε να δημιουργήσει την πρώτη ζυθοποιία στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και να είναι ο παραγωγός της μπύρας ORA.

Σήμερα το πρωί (09.30) η οικογένειά του τέλεσε το 40/μερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Κριθαράκια του Δήμου Ερυμάνθου.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Αντωνακόπουλος με τη σύζυγό του Κατερίνα είχαν ευτυχήσει να φέρουν στη ζωή δύο κορίτσια, την Ευανθία και την Αλεξάνδρα. Ο ίδιος ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έχοντας τέσσερις αδελφούς και μία αδελφή.

Αρκετά νέος σε ηλικία, έφυγε για τη Γερμανία κι εκεί γνώρισε τα μυστικά της μπύρας, δουλεύοντας σε ζυθεστιατόρια. Σε ανύποπτο χρόνο είχε συμφωνήσει με τον αδελφό του Γιώργο κάποια στιγμή να ανοίξουν μαζί στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ένα ζυθοποιείο. Το 2012, σε ένα οικογενειακό τραπέζι αποφάσισαν να κάνουν πράξη τη σκέψη τους.

Λίγους μήνες μετά, η «Πατραϊκή Ζυθοποιία» έγινε πραγματικότητα και ξεκίνησε να λειτουργεί στα Βραχνέικα Πατρών, με ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα. Η πρώτη τους ετικέτα ονομάζεται «Διώνη», κόρη του Ουρανού και της Γης σύμφωνα με τη μυθολογία και κυκλοφόρησε στην Πάτρα. Πολύ σύντομα η «Πατραϊκή Ζυθοποιία» αύξησε το προϊοντολόγιό της και δημιουργήθηκε μια σειρά από προϊόντα που περιλαμβάνει τις μπύρες ORA Dioni Pils, ORA Stout, ORA IPA και ORA Carnival.