Στη νέα χειμερινή μεταγραφική περίοδο οι μεταγραφές κοστίζουν ακριβά!

Μέχρι και 450 ευρώ το παράβολο για κάθε αθλητή ή αθλήτρια

μεταγραφική

Από αύριο ανοίγει επίσημα και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου για πρώτη φορά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος που θεσπίστηκε από την ΕΟΚ για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά της (Εθνικά και τοπικά). Ομως όπως θα διαπιστώσεται το κόστος είναι μεγάλο και ακριβώς το τριπλάσιο σε σχέση με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Αναλυτικά για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 18 χρονών δεν υπάρχει παράβολο. Για τα τοπικά πρωταθλήματα έως τη Β’ Κατηγορία το παράβολο ορίστηκε στα 60 ευρώ για κάθε μεταγραφή, για τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α’ Κατηγορία το παράβολο ορίστηκε στα 90 ευρώ, στην Α2 Εθνική Ανδρών και στην Α1 Εθνική Γυναικών το παράβολο ορίστηκε στα 450 ευρώ, στην Α2 Εθνική Γυναικών και στη Γ’ Εθνική Ανδρών στα 300 ευρώ και στη Γ’ Εθνική Ανδρών στα 150 ευρώ.

Ολα τα χρήματα θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» GR5802602520000150200564422, ο οποίος αφορά αποκλειστικά την  ενίσχυση  ακαδημιών και ομάδων ακριτικών-νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Θυμίζουμε ότι επιτρέπονται μόνο μεταγραφές με συγκατάθεση σωματείου, δηλαδή ελέυθερη, προσωρινής διάρκειας και με αποδέσμευση.Κάθε ομάδα μπορεί

να αποκτήσει έως δύο αθλήτριες και δύο αθλητές άνω των 18 ετών και μία  αθλήτρια και έναν αθλητή κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αποκτηθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος στο οποίο λαμβάνει μέρος η νέα τους ομάδα.

Οσον αφορά στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών όπου διαφέρουν χρονικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής 1ου και 2ου γύρου από αυτές των μεταγραφών, το σωματείο που αποκτά αθλητή στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα έχει την ευθύνη της συμμετοχής του στον 2ο γύρο, ενώ σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής θα εφαρμόζονται αυτόματα οι πειθαρχικές  διατάξεις του κανονισμού της ΕΟΚ.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop