Στην Βρετανία τουλάχιστον 900 μετανάστες μέσω Μάγχης

Πρόκειται για αύξηση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας από τις συντηρητικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Μετανάστες

Σχεδόν 900 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη χθες Τρίτη 18/6 για να φτάσουν στη Βρετανία με πλοιάρια.

Ήταν ο  υψηλότερος αριθμός από τα τέλη του 2022, αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Με τις 882 νέες αφίξεις που ανακοίνωσε σήμερα, Tετάρτη 19/6 το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στις βρετανικές ακτές από τη Γαλλία φέτος ανέρχεται σε 12.313.

Πρόκειται για αύξηση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας από τις συντηρητικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Οι μετανάστες που φτάνουν στη Βρετανία πλέον απαγορεύεται να υποβάλουν εκεί αίτηση για την παροχή ασύλου. Επίσης κινδυνεύουν να απελαθούν στη Ρουάντα -ανεξαρτήτως της χώρας καταγωγής τους- χωρίς να έχουν τη δυνατότητα επιστροφής, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο της κυβέρνησης το οποίο δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Οι Συντηρητικοί που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και 14 χρόνια έχουν αναγάγει τη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης σε προτεραιότητά τους μετά το Brexit, αλλά δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τις αφίξεις μεταναστών μέσω της Μάγχης.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου οι Συντηρητικοί δέχονται επιθέσεις για το θέμα αυτό από το ακροδεξιό κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ, η δημοφιλία του οποίου αυξάνεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με το newsbeast, το κόμμα του Φάρατζ, βασικού υπέρμαχου του Brexit, βρίσκεται μπροστά και από τους Συντηρητικούς, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας το 19% της πρόθεσης ψήφου.

Από την πλευρά τους οι Εργατικοί, φαβορί να κερδίσουν τις εκλογές, έχουν υιοθετήσει ξεκάθαρη θέση στο θέμα: επιθυμούν να ακυρωθεί η νομοθεσία για τις απελάσεις στη Ρουάντα, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό ειδεχθές, σκληρό και αναποτελεσματικό. Ωστόσο σχεδιάζουν να εντείνουν τους ελέγχους στη Μάγχη προκειμένου να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Νεκρή 26χρονη στην περιοχή του Ψάχου

Αχαΐα: Ωρες τρόμου για ζευγάρι, τους λήστεψαν και βίασαν τη γυναίκα!

Στην Εισαγγελία η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα

Μήνυμα του 112 για φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα μετά τον Θεοχαρόπουλο