Στιβικά πυρά και από Τάκη Γεωργακόπουλο: «Θεσμικό ατόπημα από τον Δήμο»

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος ήταν εξίσου καυστικός με τους Πέτρο Μαντά και Νίκο Μπαλάση, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του Δήμου Πατρέων στην έλλειψη συνεργασίας στιβικών διοργανώσεων με αφορμή το πρόσφατο καμπ και όχι μόνο.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Ο Τάκης Γεωργακόπουλος άφησε αιχμές για τον Δήμο Πατρέων

Και ο Τάκης Γεωργακόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά του Δήμου Πατρέων για την έλλειψη συνεργασίας σε θέματα στιβικών διοργανώσεων, με αφορμή ό,τι συνέβη με το πρόσφατο καμπ που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή χωρίς την ενημέρωση του τοπικού ΣΕΓΑΣ. Θυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε πρώτη η «Π», φιλοξενώντας τα σχετικά παράπονα των Πέτρου Μαντά και Νίκου Μπαλάση εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ.

Η ανοικτή επιστολή του πολύπειρου παράγοντα του στίβου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
σε σχέση με την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου και παλιού αθλητή της Παναχαϊκής Νίκου Μπαλάση, για την μη ενημέρωση της τοπικής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, για το Camp βάδην και δρόμων που έγινε στην Πάτρα και στήριξε ο Δήμος Πατρέων, ως μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ επιτρέψτε μου τα ακόλουθα:
Θεωρώ ότι αποτελεί ΑΤΟΠΗΜΑ συμπεριφοράς -όπως είπα και στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ- το να μην ενημερωθεί θεσμικά η ΕΑΣ από τον Σύλλογο που πήρε την πρωτοβουλία αλλά και από τον Δήμο Πάτρας, με τον οποίο η ΕΑΣ διατηρεί άριστη συνεργασία, όπως φάνηκε και στον πρόσφατο αγώνα νυχτερινού Ημιμαραθωνίου.
Ως άνθρωποι του στίβου, ανεξάρτητα από θεσμικούς ρόλους, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Δήμο Πάτρας για την στήριξη που παρείχε σε αυτή την δραστηριότητα, η οποία ωστόσο οργανώθηκε κατά περίεργο τρόπο.
Ακούστηκε μάλιστα (και στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΑΣ) ότι ο Δήμος Πάτρας σχεδιάζει να υπογράψει Μνημόνιο συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ και πάλι η τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ να έχει ενημερωθεί σχετικά. Ωστόσο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας η Πρόεδρος το διέψευσε. Το ζήτημα όμως δεν είναι να γίνονται γνωστές πρωτοβουλίες μέσω… τρίτων, αλλά με θεσμικό τρόπο.
Ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να έχει ανοιχτή γραμμή με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και κάθε πρωτοβουλία είτε του Δήμου είτε της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι καλοδεχούμενες, αρκεί ο Στίβος να μην γίνεται ”μπαλάκι” σε πολιτικές/κομματικές αντιπαραθέσεις ακόμη και θεσμικών φορέων. Στόχος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πρέπει να είναι, η υπέρβαση των όποιων αντιπαραθέσεων για το καλό των σωματείων του Στίβου, αλλά και του Δρομικού κινήματος.
Αλλωστε, ο Θεσμικός φορέας και εκφραστής των σωματείων του Στίβου είναι ο ΣΕΓΑΣ (κεντρικά) και οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (περιφερικά) και γι αυτό θεωρώ πώς κάθε πρωτοβουλία που αφορά τον Στίβο πρέπει να είναι σε γνώση όλων και να μην επιχειρείται οποιαδήποτε δράση και δραστηριότητα στα ”μουλωχτά”, διότι δεν ωφελεί κανέναν!
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ασφαλώς και χαιρετίζει και στηρίζει κάθε δράση, κάθε σωματείου και κάθε φορέα που έχει σχέση με τα αγωνίσματα στίβου και το Δρομικό Κίνημα που αφορά τους πολίτες πέρα από τον αγωνιστικό αθλητισμό.
Όταν όμως διαπιστώνει ότι κάποιοι, είτε σωματεία, είτε μεμονωμένοι προπονητές, την απαξιώνουν, προσεταιριζόμενοι άλλους θεσμικούς φορείς για ιδιοτελείς επιδιώξεις, είναι υποχρεωμένη από τον θεσμικό της ρόλο, να στηλιτεύει δημόσια όσους εμπλέκονται σε αυτή την θεσμική εκτροπή συμπεριφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα αλλά και όπως σχεδιάζεται να ξανασυμβεί.
Κι επειδή τέτοιες συμπεριφορές αγγίζουν πλέον την έννοια της Ηθικής, ΝΑΙ, θεωρώ πώς ακόμη κι αν θεωρείται νόμιμη μιά τέτοια πρωτοβουλία, ΔΕΝ είναι ηθικά αποδεκτή, η απαξίωση του Θεσμικού  φορέα των Σωματείων του Στίβου και εν γένει του Κλασσικού Αθλητισμού και γι αυτό αναφέρεται δημόσια.
Ελπίζω ο Δήμαρχος Πατρέων να μην συναινέσει στο μέλλον σε τέτοιες συμπεριφορές, ταυτιζόμενος με τους απαξιωτές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, διότι οι ”Αυλοκόλακες” που επιδιώκουν ιδιοτελείς επιδιώξεις, έχουν ημερομηνία λήξης κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι, στον Δήμο Πάτρας.

Με Εκτίμηση προς όλους, ακόμη κι όσους απαξιώνουν την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ .

Τάκης Γεωργακόπουλος

Γιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ
Μέλος ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και πρώην Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ»

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γκελαούζος
Νικολακόπουλος
Πέλοπας
Πέλοπας