Στο έλεος του καιρού ξανά το Αμύνταιο: Χαλάζι-φουντούκι διέλυσε καλλιέργειες στον Αντιγόνο
Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της η νέα θεομηνία στον Αντιγόνο Αμυνταίου, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση, μετρώντας τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στον Αντιγόνο Αμυνταίου, καθώς η χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση συνοδευόμενη από έντονη βροχή και ισχυρούς ανέμους προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής.
Το χαλάζι, μεγέθους φουντουκιού, έπεφτε ασταμάτητα για περίπου είκοσι λεπτά, καταστρέφοντας ροδάκινα, ηλιόσπορους, κηπευτικά και μποστάνια. Η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν τέτοια, που σε συνδυασμό με τη διάρκεια και την ένταση της βροχόπτωσης, άφησε πίσω της εικόνες βιβλικής καταστροφής.
Οι παραγωγοί ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών και ενίσχυση από την πολιτεία, προκειμένου να μπορέσουν να διασώσουν ό,τι απέμεινε από τη φετινή παραγωγή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή δοκιμάζεται, καθώς την περασμένη Άνοιξη ο Αντιγόνος είχε πληγεί από πολυήμερο παγετό, με τις δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως ροδάκινων, να καταστρέφονται ολοσχερώς. Οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές έχουν θέσει τους καλλιεργητές σε κατάσταση συναγερμού, με τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης να είναι πλέον ορατός.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Πλατάνι Ρίου ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Ο διαχρονικός Καραγκιόζης από το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Ημερήσιες προβλέψεις 2/8: Η λογική συναντά το συναίσθημα σήμερα!
