Στο εργοστάσιο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Αμυνταίου ο Τσίπρας

Το εργοστάσιο της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης Αμυνταίου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Δημοτικής επιχείρησης τηλεθέρμανσης της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ), πού βρίσκονται δίπλα στον ΑΗΣ Αμυνταίου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, στελέχη της επιχείρησης και εργαζόμενοι.

Ο κ. Μπιτάκης τον ξενάγησε στο εργοστάσιο και τον ενημέρωσε ότι παράγει 30 θερμικές μεγαβατώρες χρησιμοποιώντας βιομάζα σε ποσοστό 60% και λιγνίτη σε ποσοστό 40% και τροφοδοτεί με ζεστό νερό περίπου 2.500 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου.

Η βιομάζα αποτελείται από ξύλο, καλαμπόκια και πέλλετ, την αγοράζουν από τους αγρότες 50 ευρώ τον τόνο και πουλάνε τη θερμική ενέργεια στα νοικοκυριά έναντι 53 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα.

Η τιμή αυτή είναι πάρα πολύ συμφέρουσα για τους καταναλωτές επισήμανε ο κύριος Τσίπρας, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο δήμαρχος η τιμή της θερμικής μεγαβατώρας είναι τουλάχιστον τριπλάσια από εκείνη που πληρώνει κάποιος όταν θελήσει να θερμάνει το σπίτι του με πετρέλαιο ή με φυσικό αέριο.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του εργοστασίου καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση του είχε εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και χρηματοδότησε το 50% του συνολικού κόστους, που ανήλθε στα 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι η διασύνδεση του δικτύου τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου με αυτά της Πτολεμαίδας 5 και της Κοζάνης. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται και ήδη έχει δρομολογηθεί ένα έργο ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ για τη διασύνδεση με την Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ, ώστε να επεκταθεί η τηλεθέρμανση και σε άλλους οικισμούς, πέραν των 2.500 νοικοκυριών.

Μετά το εργοστάσιο τηλεθέρμανσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε το οινοποιείο In Vino Estate- Αφοι Τσίπα και τον γλύπτη και πανεπιστημιακό  Φίλιππο Καλαμάρα στο καλλιτεχνικό του εργαστήρι.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments