Στο λιμάνι του Πειραιά ο Βασίλης Κικίλιας: «Η τουριστική περίοδος συνεχίζεται»
Αυψημμένη η κίνηση λόγω της επιστροφής των εκδρομέων. Τα συγχαρητήρια του Υπουργού Ναυτιλίας στο Λιμενικό για τη διαχείριση της ακτοπλοΐας και τη συνδρομή στις πυρκαγιές.
Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, εν μέσω της κορύφωσης της επιστροφής των αδειούχων από τα νησιά.
Ο υπουργός συνομίλησε με επιβάτες και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ροές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ενώ απηύθυνε έκκληση στους ταξιδιώτες να φθάνουν εγκαίρως στους προβλήτες για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων.
Τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τον Αρχηγό και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την 24ωρη ανταπόκρισή τους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι η αποστολή τους συνδυάζει την εξυπηρέτηση των πολιτών με την εφαρμογή του νόμου.
Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην επιχειρησιακή συνδρομή του Λιμενικού κατά την αντιμετώπιση των καλοκαιρινών πυρκαγιών, επισημαίνοντας τις προσπάθειες απεγκλωβισμού εκατοντάδων πολιτών από παραθαλάσσιες περιοχές κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
«Η τουριστική σεζόν έχει ακόμη δρόμο»
Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι παρά τη μαζική επιστροφή των εκδρομέων, η τουριστική κίνηση δεν έχει ολοκληρωθεί και απαιτείται διαρκής ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Κλείνοντας, υπογράμμισε τη στενή σύνδεση της εύρυθμης λειτουργίας της ακτοπλοΐας και των νησιωτικών υποδομών με την εθνική οικονομία, χαρακτηρίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τον τουρισμό ως καθοριστικούς πυλώνες για τα δημόσια έσοδα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Η μυστηριώδης εφαρμογή που εμφανίστηκε σε εκατομμύρια Android τι πραγματικά κάνει
Θρησκευτική κατάνυξη στο Σπήλαιο της Παναγίας Κάτω Δροσιάς ΦΩΤΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Η Samsung ετοιμάζει επαναστατική οθόνη για το S27 που «επισκευάζει» μόνο του τις γρατζουνιές
Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναιγιαλείου
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
