Στο ΣτΕ προσφεύγουν σύλλογοι καθηγητών και φοιτητών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία

«Όχι» στο νόμο για την παρουσία αστυνομίας στα ΑΕΙ λένε με προσφυγή τους στο ΣτΕ δέκα σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και  διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και σύλλογοι φοιτητών.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν δέκα Σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και  διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σύλλογοι Φοιτητών καθώς  και 22 καθηγητές Πανεπιστημίων, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι Σύλλογοι Επιστημονικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Παντείου Πανεπιστημίου, των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Αιγαίου, Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, κ.ά.,  και 22 καθηγητές μέλη Διδακτικού Προσωπικού διαφόρων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη Ειδικών Φρουρών με σκοπό τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων είναι αντίθετη στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, στην ακαδημαϊκή και επιστημονική ελευθερία, στην ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας αλλά και σειρά άλλων συνταγματικών διατάξεων.

Τέλος, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις είναι αντίθετες στις προβλέψεις του νόμου 4777/2021 για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ