Στο τελικό στάδιο η μελέτη για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης Ρίου-Αγίου Βασιλείου

Δήμος Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπράττουν για την ανάπλαση και προστασία της παράκτιας περιοχής Ρίου – Αγίου Βασιλείου

20210615 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΙΟΥ ΑΓ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2

Σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, με θέμα την προστασία της παράκτιας ζώνης Ρίου-Αγίου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η μελέτη για την αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες της χειμερινής περιόδου και οι οποίες έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης ενώ η πρωτοβουλία ανήκει από κοινού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στον Δήμο Πατρέων και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επαφή για την ολοκλήρωση της μελέτης, καθώς και την εύρεση της πηγής χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δράσης.

20210615 ΜΑΚΕΤΑ

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιδήμαρχος  Αρχιτεκτονικού Έργου Χρήστος Κορδάς, καθώς επίσης στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

«Η προστασία του φυσικού σε συνδυασμό με το οικιστικό  περιβάλλον αποτελεί τεράστια προτεραιότητα, αλλά και μια δύσκολη εξίσωση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε, διασφαλίζοντας τις θάλασσες και τις ακτές μας, αλλά και τις παράκτιες περιοχές όπου αναπτύσσεται ανθρωπογενής δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την κοινή αντίληψη για μια πόλη που σέβεται το φυσικό της πλούτο θα καταφέρουμε να δώσουμε μακροπρόθεσμη λύση σε ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού μία σημαντική παράκτια περιοχή της Πάτρας και ταλανίζει χιλιάδες πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, μετά το τέλος της σύσκεψης.

20210615 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΙΟΥ ΑΓ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

κινητοποιηση 6η ΥΠΕ
διακοπή νερού
orapatron roros
ΖΗΡΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 3 2 1