Στους δρόμους οι υγειονομικοί: Πανελλαδική απεργία
Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, ο κλάδος της υγείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί πανελλαδική απεργία και στάσεις εργασίας, διεκδικώντας λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια πραγματοποιείται 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ στην Αττική έχει κηρυχθεί στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 15:00.
Το ραντεβού των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχει δοθεί για τις 09:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκεται η θωράκιση του ΕΣΥ, η διασφάλιση της αξιοπρέπειας ασθενών και εργαζομένων, καθώς και η ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της, ο αγώνας αφορά το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα.
Λόγω της κινητοποίησης, τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
H Meta στρατολογεί με το αζημιώτο influencers σε δώδεκα χώρες
Λευτέρης Ελευθερίου: Είμαι σε σχέση, το δηλώνω, κρατάω τα πάντα σε χαμηλούς τόνους
Πώς να κρατήσετε τη φέτα φρέσκια για μέρες: Γιατί χαλάει τόσο γρήγορα;
Το Googlebook έρχεται νωρίτερα και η Google χτυπά τα Windows laptops
Εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου και εορτασμός της Παναγίας στη Νάσια Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Το λαχανικό που «χαρίζει» μακροζωία – Ποιο είναι και γιατί ξεχωρίζει
GTA 6: Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη, οι χάκερ πρόλαβαν τη Rockstar
