Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας: «Το Δώρο Πάσχα είναι κομμάτι της δουλειάς μας, δεν είναι “δώρο” των εργοδοτών»»

Όπως επισημαίνεται το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους έως τις 20 Απριλίου.

Κατώτατος μισθός

«Η καταβολή του Δώρου Πάσχα είναι υποχρεωτική για τους εργοδότες από το νόμο. Δεν είναι «δώρο» των εργοδοτών, δεν μας κάνουν χάρη. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας που παρακρατείται από τους εργοδότες, όπως κομμάτι της δουλειάς που δεν μας αποδίδεται είναι οι απλήρωτες ώρες διδασκαλίας, οι απλήρωτες επιτηρήσεις, αλλά και η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα χαμηλά ημερομίσθια από τη μία και στα υψηλά κέρδη από την άλλη».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, αναφέροντας παράλληλα πώς υπολογίζεται το Δώρο του Πάσχα σε κάθε περίπτωση και συνεχίζοντας αναφέρονται τα εξής: «Η μη καταβολή του δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα και ακολουθεί έναρξη αυτόφωρης διαδικασίας για τους εργοδότες. Απ΄ ό,τι φαίνεται, αυτό δεν είναι αρκετό για τους εργοδότες, με πάμπολλα παραδείγματα εργοδοτών που δεν καταβάλλουν το δώρο, διότι κρατούν τους εργαζομένους σε καθεστώς μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Μάλιστα, πολλοί εργοδότες εκπαιδευτικών οργανισμών, αφού καταθέσουν το δώρο στην τράπεζα, αναγκάζουν τους συναδέλφους να το επιστρέψουν υπό την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης».

Ολοκληρώνοντας επισημαίνεται πως το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους έως τις 20 Απριλίου.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ