Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας: Τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες και άλλους προέδρους Συλλόγων Πολυτέκνων της Ελλάδας, θέτοντας μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες και πέντε ακόμα προέδρους Συλλόγων Πολυτέκνων της χώρας, έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Από τους προέδρους τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της ΑΣΠΕ και την αναγκαιότητα αναθεώρησης του καταστατικού της προς διευκόλυνση λειτουργίας των Συλλόγων.

 

Οπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση :

Αδιάκοπη και συνεχής είναι η προσπάθεια του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας στη διεκδίκηση προνομίων και διευκολύνσεων για την πολύτεκνη οικογένεια παρά τις αντιξοότητες.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κακός συμμετείχε την περ. εβδομάδα σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες μαζί με πέντε ακόμα προέδρους Συλλόγων Πολυτέκνων της χώρας όπου έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Κεντρικό θέμα στην «ατζέντα» της τηλεδιάσκεψης ήταν η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας προς διευκόλυνση των μελών των συλλόγων. Παράλληλα από πλευράς των προέδρων τέθηκε σειρά ζητημάτων με προεξάρχον την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας που έχει ατονήσει από την πολιτεία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των μέτρων στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας αλλά και της διευκόλυνσης σε διαδικαστικά ζητήματα όπως η έκδοση πιστοποιητικών πολυτεκνίας κλπ.

Παράλληλα από τους προέδρους τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της ΑΣΠΕ και την αναγκαιότητα αναθεώρησης του καταστατικού της προς διευκόλυνση λειτουργίας των Συλλόγων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων οι:

-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ)

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΥ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΡΙΚΩΝ κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ)

-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΧΙΑΟΥ (ΔΝΤΡΙΑ ΓΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)

-ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑΚΗ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Λ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ)

-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΖΟΥΛΙΔΗΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ)

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ήσαν οι:

-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΚΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ)

-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΜΑΡΙΔΗΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ)

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΠΟΥ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ)

-ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

 

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΙΗΤΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

Σε ότι αφορά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας τα θεσμικά ζητήματα της εφαρμογής παρουσιάστηκαν από τον κύριο Αθανάσιο Ράπτη ενώ η λειτουργικότητα της εφαρμογής παρουσιάστηκε από τον κύριο Δημήτριο Αντζουλίδη.

Ειδικότερα, η  εφαρμογή επιτρέπει την ψηφιακή  αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, όπως επίσης επιτρέπει την λήψη του πιστοποιητικού στο e-mail του αιτούντα, άμεσα, σε πραγματικό χρόνο με την έκδοσή του πιστοποιητικού από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα. Επιπλέον σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό αυτό είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Με την θέσπιση της εν λόγω εφαρμογής δεν καταργείται η δυνατότητα αίτησης και λήψης του πιστοποιητικού με την μέχρι σήμερα  η υφιστάμενη διαδικασία. Σημειώνεται ότι  η εφαρμογή που αναπτύχθηκε και πρόκειται να θεσμοθετηθεί είναι σύμφωνη με το σύνολο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και δεν οδηγεί σε καμία τροποποίηση αυτού.

Μετά την παρουσίαση της εφαρμογής ακολούθησε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση τόσο για την εφαρμογή όσο και για τα θεσμικά ζητήματα των πολυτέκνων.

Όσον αφορά στην εφαρμογή καθαυτή, οι εκπρόσωποι των συλλόγων δήλωσαν ότι τάσσονται σαφώς υπέρ της υιοθέτησης της, καθώς εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει αρκετά στην μείωση του χρόνου αίτησης και λήψης του πιστοποιητικού, εξοικονομώντας χρόνο για την πολύτεκνη οικογένεια, ενώ επιπλέον θα εξοικονομηθούν πόροι για τον πολίτη, ο οποίος θα αποφύγει την διαδικασία αποστολής των πιστοποιητικών με υπηρεσίες ταχυμεταφορών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fotia dasi
petrounias 2
GAZAKIA
episkopeio 1