Συνάντηση της Κατερίνας Σίμου για το νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο στα Καμίνια

Τι συζήτησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας

Σίμου,σχολείο,Καμίνια

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας, Κατερίνα Σίμου, συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή 10 Μάη) με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμινίων Ιωάννη Πανίτσα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θεριανού και εκπαιδευτικό Άγγελο Γκουντάνη και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καμινίων, Νικόλαο Θεοδωρόπουλο, για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στα Καμίνια.

Η κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο της σχολικής κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι το υφιστάμενο κτίριο και οι προσωρινοί οικίσκοι δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες των μαθητών που έχουν αυξηθεί αριθμητικά. Τόσο ο Διευθυντής, όσο και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τόνισαν την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέου σχολείου και θα συνεχίσουν να διεκδικούν την κατασκευή του.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχοντας ως προτεραιότητά της τα παιδιά και τη μόρφωσή τους, σε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, συνεχίζει τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων και την ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου που πρέπει να διαβιβαστούν στην ΚΤΥΠ Α.Ε, ώστε να διαμορφωθούν οι μελέτες κατασκευής του σχολείου.

Το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, το 10ο ΓΕΛ, καθώς και τα Ειδικά Σχολεία έχουν ενταχθεί στη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop