Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Φρέντι Μπελέρη – Στην Αλβανία ο Στ. Παπασταύρου
Το σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου ζητά από τα Τίρανα η ελληνική κυβέρνηση
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο επισκέφθηκε χθες Τρίτη (21/11/2023) ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος σε δηλώσεις του διεμήνυσε ότι η Αλβανία, οφείλει να σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου.
«Οι στιγμές είναι δύσκολες γι’ αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού δικαιώματός του να ορκιστεί.
Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη.
Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΕΤΑΑ: Πώς θα κάνετε ένσταση για τα voucher παιδικών σταθμών
Το επόμενο Apple Watch ίσως δεν μοιάζει καθόλου με όσα ξέρετε
Ημερίδα για την αδελφοποίηση Ψωφίδας και Ζακύνθου
Μην τις τραβάτε ποτέ: Ο ασφαλής τρόπος να εξαφανίσετε τις παρανυχίδες χωρίς μόλυνση
Έτσι μπορείς να κρύψεις εφαρμογές στο iPhone σου
Ενα μεγάλο ευχαριστώ από τον Εμπορικό Σύλλογο Δύμης για την «Βραδιά Εμπορίου»
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Η Meta δίνει δωρεάν AI μοντέλο που τρέχει στον υπολογιστή σου
