Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΕ Αχαΐας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, Χ. Μπονάνο

Θέμα, ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΕ Αχαΐας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, Χ. Μπονάνο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου το τρίτο προγραμματισμένο τακτικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της απόφασης ΣΟΠΠ Π.Ε. Αχαΐας της 7/4/2022 (1Ο ΣΟΠΠ), όπως επικαιροποιήθηκε με την απόφαση 5/5/2022 |(2ο ΣΟΠΠ), που αφορά σε προγράμματα εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, προγράμματα μείωσης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και δρομολόγηση μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο, ενημέρωσης κοινού και εμπλεκόμενων φορέων, προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας, συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις επιτήρησης δασών, ετοιμότητας δυναμικού και μέσων στην αναστολή των δασικών πυρκαγιών, επικαιροποίησης μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς.

Με το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Μπονάνος, ανέφερε: «Η συνεργασία και η συντονισμένη δράση όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ως στόχο έχει την προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος από κινδύνους που είναι δυνατόν να προκαλέσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω δασικών πυρκαγιών».

Στο ΣΟΠΠ παρέστησαν οι, Παναγιώτης Σιάχος Ταγματάρχης ΚΕΤΧ, Νικόλαος Γυφτάκης, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου, Βασίλειος Μπουγάς Τεχνική Υπηρεσία Π.Ε. Αχαΐας, Βασίλειος Κούτρας Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Τζόλας Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΔΕ, Αργύριος Αγγελόπουλος Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας, ΚωνσταντίνοςΚαρζής εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ, ΓεώργιοςΠαναγιωτόπουλος Δ/νση Δασών Αχαΐας, Ιωάννα Παναγοπούλου Αστυνομική Διευθύντρια της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα – Ανω Καστρίτσι: Έφτιαξαν ομάδα εθελοντών 70 ατόμων – Καθημερινές περιπολίες για προστασία από τις φωτιές
Αιτωλοακαρνανία: Δύο γυναίκες νεκρές ενώ έκαναν μπάνιο στη θάλασσα
Καρχαριοειδές ξεβράστηκε στην παραλία της Ζαχάρως ΦΩΤΟ
Δήμος Πατρέων: Μισθοί και εισφορές οδηγούν σε «κραχ» - Πόσο επιβαρύνονται τα δημοτικά ταμεία