Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας – «2021/2027: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα»

Στο συνέδριο συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς επίσης και αντιπρόσωποι του  Πανεπιστημίου Πατρών

Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας - «2021/2027: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις και τα κρίσιμα ορόσημα»

Στις 15 Δεκεμβρίου διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιεργειών σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, λόγω των συνθηκών που η κρίση της πανδημίας COVID-19 επηρεάζει δραματικά πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής παγκοσμίως. Στο νέο περιβάλλον οι ιχθυοκαλλιέργειες, αποτελούν μείζονα κλάδο ζωικής παραγωγής προϊόντων διατροφής παγκοσμίως, ώστε να αναδεικνύεται ως κρίσιμος πυλώνας ανάπτυξης για την Ε.Ε.

Η εξάρτηση των χωρών μελών της Ε.Ε. στον τομέα αυτόν καταδεικνύεται, καθότι το 70% των προϊόντων που καταναλώνονται προέρχεται από τρίτες χώρες, γεγονός που προσδιορίζει την αναγκαιότητα άμεσου επανασχεδιασμού της κοινοτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής εντός ΕΕ.

Η Ελλάδα ως χώρα leader στις υδατοκαλλιέργειες / ιχθυοκαλλιέργειες έχει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και ανάδειξης προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ως εκ τούτου, πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου σχεδίου υδατοκαλλιεργειών της ΕΕ και να αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη του κλάδου, με πρωτογενή παραγωγή, εξαγωγική κατεύθυνση, με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη χρήση νέων έξυπνων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό στο Συνέδριο συμμετείχε η πολιτική ηγεσία από την Ε.Ε και την Ελλάδα, ακαδημαϊκοί τεχνοκράτες και εκπρόσωποι του κλάδου και αναπτύχθηκε  γόνιμος και παραγωγικός διάλογος. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ από την πολιτική ηγεσία χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μετείχε δηλώνοντας τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην συγκεκριμένη αναπτυξιακή δράση μέσα από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χ. Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω Αχαΐα: Η κλοπή δικύκλου αποκάλυψε τους κουκουλοφόρους ληστές
Αεροδρόμιο Αράξου: Εντυπωσιακή αύξηση επιβατών το 2021 - Τι κατέγραψαν οι δείκτες
Αχαΐα: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου
Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ σήμερα