Συνεργασία Α. Φίλια με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Φίλιας παρουσίασε τα νέα καινοτόμα και εκσυγχρονισμένα προγράμματα της Δυτικής Ελλάδας, με βασικούς πυλώνες την ιστορία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση αλλά και τις ομορφιές του τόπου. Ανέλυσε επίσης τις δράσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και επεσήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή και δραστηριοποίηση του απόδημου ελληνισμού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθόρισε κατά το σχεδιασμό των δράσεων με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
«H νεότερη και η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι στενά συνυφασμένη με το φαινόμενο της Διασποράς. Συνεπώς, η συνέργεια και η επικοινωνία με την νεοελληνική Διασπορά στο πλαίσιο των εορτασμών του 2021 δεν αποβλέπει μόνο στην ιστορική αποτύπωση και την προβολή της σημερινής παρουσίας του σημαντικού αυτού τμήματος του Ελληνισμού, αλλά και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Δυτικής Ελλάδας και της ομογένειας» ανέφερε ο κ. Φίλιας.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δήλωσε πως θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια, ιδιαίτερα στον άξονα της εξωστρέφειας των πολυπαραγοντικών δράσεων με βασικό μοχλό την Τεχνολογία και την Ψηφιακή Πολιτική. Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την προώθηση όλων των δράσεων της Περιφέρειας τόσο στην ομογένεια όσο και σε όλους τους φιλέλληνες εκτός συνόρων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το AI προκαλεί σεισμό στη λογοτεχνία με ένα από τα best sellers της χρονιάς
Υψηλές δόσεις βιταμίνης C και καρκίνος: Τι αποκαλύπτει η νέα μεγάλη κλινική μελέτη
«Μνήμες αντίστασης και αγώνα» από τον Δήμος της Πάτρας ΦΩΤΟ
AI drift: Τι συμβαίνει όταν αφήνουμε την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει όλο και περισσότερα για εμάς
Μαγνητικό πεδίο Γης: Πώς η αποκωδικοποίησή του μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ
