ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: «Κλειδώνουν» οι εκλογικές λίστες χωρίς εκπλήξεις

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Κουμουνδούρου και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις εκλογικές λίστες. Χωρίς εκπλήξεις οι υποψήφιοι στην Αχαΐα.

Αχαΐα

Η φράση Μητσοτάκη πως «μυρίζει εκλογές» ήχησε ως σειρήνα «συναγερμού» στα κομματικά επιτελεία και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε μετά την εντολή του Αλέξη Τσίπρα για επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού όλα τα μηνύματα που λαμβάνουν στην Κουμουνδούρου δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η αρμόδια τριμελής επιτροπή που χειρίζεται τα ψηφοδέλτια και αποτελείται από της Ράνια Σβίγκου, τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Μιχάλη Καλογήρου έχουν καταλήξει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% ως προς τα πρόσωπα. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και αναμένεται να εγκριθούν οι προτάσεις της Επιτροπής, ενώ στη συνέχεια, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συγκλιθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την τυπική επικύρωση των προτάσεων.

ΜΕ «50-50»

Όπως έχει γράψει η «Π» εδώ και καιρό, το οποίο μάλιστα έχει επιβεβαιωθεί στην πρόσφατη επίσκεψη της γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου στην Πάτρα, το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων είναι έτοιμο από τον Σεπτέμβριο. Πανελλαδικά, τα ψηφοδέλτια θα περιλαμβάνουν ηχηρά ονόματα αλλά και εκπλήξεις, με αρκετά πρόσωπα από το think tank του Αλέξη Τσίπρα και επιστήμονες διεθνούς κύρους. Παράλληλα, ισχύει κανονικά η πρόβλεψη του καταστατικού του κόμματος για ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές και εκτός από λίγες περιπτώσεις που αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό, σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα εφαρμοστεί το 50-50 σε ολόκληρη τη χώρα.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, λίγο πολύ τα πράγματα είναι γνωστά και δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι υποψήφιος στο νομό. Από κει και πέρα, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου είναι οι πρώτοι σίγουροι της λίστας. Σίγουροι είναι επίσης οι δραστήριοι πολιτευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Κυριακόπουλος. Τέλος, ονόματα που παίζουν δυνατά είναι αυτά του Γιώργου Ρώρου, του Νίκου Κοτρωνιά, της Αγγελικής Τσονάκα, της Γιώτας Παναγοπούλου, της Μαργαρίτας Καραγιώργου, της Ελένης Αδαμοπούλου, της Μαρίας Στέφου.

Τέλος, αυτό που έμαθε η «Π» είναι πως -μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για νέα περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, αφού είχε βρεθεί στην Πάτρα τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο αν προκηρυχθούν σύντομα εκλογές ο σχεδιασμός του προέδρου θα αλλάξει.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments