ΣΥΡΙΖΑ: «Απερίσκεπτη η ρύθμιση Αυγενάκη για τις ΠΑΕ της Super League 2»

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Παναχαϊκής

ΣΥΡΙΖΑ: «Απερίσκεπτη η ρύθμιση Αυγενάκη για τις ΠΑΕ της Super League 2»

Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε για την οικονομική ασφυξία των ΠΑΕ της Super League 2 και της Παναχαϊκής.

«Η άδικη ρύθμιση που προετοιμάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, να μειώσει από 17% στο 5,5% (!) την οικονομική επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών ομάδων της SL2, από τα έσοδα φορολόγησης του στοιχήματος, οδηγεί όλες τις ΠΑΕ στον οικονομικό και αγωνιστικό μαρασμό!

Με αυτή την απερίσκεπτη ρύθμιση, δυναμιτίζεται το πρωτάθλημα της SL2 κι αυτό θα επηρεάσει παράλληλα την επιβίωση των ομάδων οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από περιοχές εκτός Αττικής.

Καθημερινά και διαχρονικά, οι ομάδες της αυτής της κατηγορίας δίνουν μάχη επιβίωσης, πασχίζοντας να διατηρηθούν σε λειτουργία και παράλληλα να συγκεντρώσουν στο γήπεδο, τους μικρούς κάθε πόλης, κάθε περιοχής ασχολούμενους με το ποδόσφαιρο, αποτελώντας παράλληλα ομάδες -πρότυπο για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα για τους νέους κάθε περιοχής.

Τώρα, με τις ρυθμίσεις Αυγενάκη -ρυθμίσεις που υπαγορεύονται απ’ ότι φαίνεται, από τους ισχυρούς επιχειρηματίες που εξουσιάζουν το ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας οι ομάδες της SL2, πετιούνται στα…αζήτητα.

Η Επιτροπή Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζει την ριζική διαφωνία της με τις νέες οικονομικές ρυθμίσεις που οδηγούν σε ασφυξία και την ιστορική μας Παναχαϊκή και γι αυτό καλούμε την αθλητική ηγεσία και την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις ομάδες της SL2 με βάση την νομοθετημένη ρύθμιση 17%, με τα χρήματα που τους αναλογούν και ανήκουν σε αυτές τις ομάδες!»

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments